Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Reykjavik image

Op stap in het Piemel Museum

Reykjavik
IJsland
JoshuaX

Op stap in het Piemel Museum

Laugavegur nummer 116, hier moet het zijn, tussen wat bankgebouwen in vinden we het. Het Phallologic Museum of Iceland, oftewel het Piemel Museum zoals ons zoontje het aanhoudend noemt. Ik had hem beloofd dat we hier zouden gaan kijken als we een dagje Reykjavik gingen doen, en nu is het zover. Binnen zijn maar een paar toeristen aan het rondkijken, enkele paartjes die al lachend rondkijken. Dit is óf niet populair óf erg onbekend.

Ongeveer 250 penissen van vrijwel alle zee- en landdieren die in IJsland voorkomen staan op display. De ruimte is ongeveer 150 m2, eigenlijk best heel gezellig, en vooral vol met glazen kokers en bakjes met penissen op sterk water. Bizar, maar het grijpt je meteen, wat leuk om dat allemaal te bekijken! Er staan meer dan 50 walvispenissen, sommigen bijna zo groot als mij, zeeleeuwen, ratten, alles komt voorbij. Er is zelfs een ijsbeerpenis van een ijsbeer die ooit (ik geloof 15 jaar geleden) gestrand is op de kust van IJsland, dat noem ik nog eens verdwalen.
Ons zoontje heeft de tijd van zijn leven, hij leest werkelijk elk bordje met gegevens over het dier, de lengte en kenmerken van de penis, enzovoorts.

Dan komen we in een apart kamertje terecht door een open nis. Hier krijg ik de shock van mijn leven. Er is hier namelijk ruimte vrijgemaakt voor de mens met de grootste penis op aarde. Een Engelsman geloof ik, met een penis die tot aan zijn knieën komt! Er hangt een fotootje van hem bij in zwart wit, een relatief slanke man met letterlijk een derde been (wat door velen als figuurlijke grap wordt gemaakt, is bij hem de actualiteit). Wat moet dit wáánzinnig ongemakkelijk zijn in het dagelijkse leven kan ik alleen maar denken. We maken de ronde af, er zijn zelfs enkele menselijke penissen op sterk water te zien, gedoneerd door mannen die in de geschiedenis voort willen leven.

Als we buiten komen zijn we onder de indruk van zoveel penisgeweld, ik kan zelf het 'image' uit het niskamertje niet van me afgeschud krijgen, zeker niet omdat de kleine man bij ons het de rest van de dag nergens anders meer over heeft dan het Piemel Museum..................... Dus als je eens wat anders wilt in Reykjavik dan de Hallgrimskirkja bezoeken, weet je waar je moet zijn :O)

Volgens het museum zelf de enige in zijn soort ter wereld............en ik geloof ze.