Oostland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spiegeltje, spiegeltje

Oostland,
IJsland


Reizen door IJsland draait om het maken van keuzes. Hoe lang je er ook te besteden hebt, je komt er hoe dan ook tijd te kort. Ook in de Oostfjorden hadden we met dit luxeprobleem te maken. We moesten kiezen: of alle fjorden afgaan, of toch nog een stukje binnenland meepakken. We kozen voor het laatste. Hoewel het binnenland enkele prachtige verrassingen voor ons in petto had (zoals een close encounter met rendieren), zullen we het meest noordelijke deel van de Oostfjorden tijdens een volgende IJsland-reis willen meepakken.

Want wat zijn die oostelijke fjorden bijzonder. Zoals ze gehuld zijn in de mist, omringd door roerloos water. Waar je uren kunt rijden zonder iemand tegen te komen. Waar je dorpen doorkruist waar de tijd lijkt te zijn stilgestaan. Er zijn geen echte highlights, want de Oostfjorden zijn een highlight op zich.

Deze foto maakten we bij Fáskrúðsfjörður. Als je goed kijkt, zie je dat het bergmassief een perfecte weerspiegeling maakt in het water. Het geeft het gevoel van de Oostfjorden perfect weer. Graag even openen!