Egilsstadir beste reistijd

Het weer in Egilsstadir

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Egilsstadir te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Egilsstadir? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Egilsstadir

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Egilsstadir:De beste reistijd voor Egilsstadir is mei en september. Van december t/m april ligt op Egilsstadir een dik pak sneeuw. Aan de kust valt in de regel veel minder sneeuw. Dit komt door de warme golfstroom die Egilsstadir rijk is. In de binnenlanden ligt veel sneeuw; een mooie periode voor fotografieliefhebbers. Ondanks de sneeuw is het binnenland gewoon toegankelijk voor gewone auto's met goede banden. Reserveer wel je accommodatie van tevoren. Het toerisme op Egilsstadir komt vanaf april langzaam op gang wanneer de sneeuw het eerste zonnetje ziet en de dagen weer wat langer worden. Juni t/m augustus zijn de drukste maanden in Egilsstadir, waarbij het hele land goed bereikbaar is. De zomers zijn helder en meestal niet warmer dan 17°C. Mei en september zijn de beste reistijden: vaak helder weer en nog niet zo druk.


Reisadvies
Voor Egilsstadir geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Derde donderdag van april Eerste Zomerdag, 17 juni Nationale Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Egilsstadir

Beste foto's & tips van Egilsstadir

'532795' door Trude '532795' door Trude

IJslandEgilsstadir

IJslandEgilsstadir

Logurinn

Trude

Ten zuiden van Egilsstadir ligt het lange en smalle meer Logurinn. Het meer is ongeveer 100 meter diep. Er loopt een fraaie weg langs het meer, vanwaar je fraaie panorama's hebt.

'535408' door Trude '535408' door Trude

IJslandEgilsstadir

IJslandEgilsstadir

Watervallen, sneeuw e

Trude

Vanuit Egilsstadir gaan we op weg naar de hoogvlakte Fjardarheide. Onderweg is zijn dit een van de fraaie uitzichten. Watervallen, sneeuw, bergen en haarspeldbochten. Je krijgt er nooit genoeg van.

Laat kaart zien