Munster

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Killarney, de moeite waard....

Munster,
Ierland


Killarney is één van de beroemdste plaatsen van Ierland, en je zou zeggen dat deze stad dan ook behoorlijk toeristisch is. In zekere zin is zij dat ook natuurlijk: er zijn voldoende faciliteiten en er is genoeg te genieten voor de toerist. Maar eerlijk gezegd: toen wij er waren, in juli – high season! – werden we bepaald niet overlopen door toeristen. Dat is misschien het geval in de stad zelf, maar daarbuiten zeker niet. En om het buiten gaat het hier.

Killarney is omringd met meren en beboste hellingen, waar het mooi wandelen is over de talloze trails. Op Lough Lane, zo’n 15 minuten lopen vanaf het centrale plein in Killarney, nabij Ross Castle, kun je boottochten maken, maar je kunt ook zelf met een kano het meer op. Andere mooie meren zijn Muckross Lake en Upper Lake. Ross Castle zelf, aan de oever van Lough Lane, is een bezoek eveneens waard. Verderop, wat hoger in de heuvels, richting het zuiden, heb je een mooi uitzicht bij Lady’s View (ook voor de heren!), en liggen er de Torc Watervallen en het fraaie landhuis Muckross House, met mooie tuinen. Carrauntoohill is het hoogste punt van het nationale park Killarney, 1038 meter hoog. Uiteraard is Killarney een prima uitvalbasis voor de Ring of Kerry en Dunloe’s Gap.

Nogmaals, het lijkt misschien erg toeristisch (maar zoiets is nooit voor niets), maar wij vonden het buiten het stadje erg rustig, zeker als je er niet op zondag bent. Het viel ons niet alleen alleszins mee, het was beslist de moeite waard!
Neem [url="http://www.killarney.ie/" target="_blank"]hier [/url]alvast een kijkje!

Killarney is vanaf de internationale luchthaven van Cork (vanuit Amsterdam wordt rechtstreeks op Cork gevlogen) goed bereikbaar over de N 22: 83 km.