Ierland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ga in galop op de stranden van Donegal

Ierland


De Atlantische kust bij Dunfanaghy is grillig en biedt een eindeloze afwisseling van rotsige landtongen met hoge klippen, brede zandstranden en diepe inhammen. De heuvels zijn groen en glooiend, terwijl de hogere gebieden enorm ruig zijn. Ideaal voor een paardrijvakantie, een activiteit waar de county Donegal om bekend staat.

Er zijn tochten voor de beginnende tot de meer gevorderde ruiter. Deze variëren van twee uur tot vier dagen en de tochten (of tracks zoals ze hier noemen) verschillen net zoveel van elkaar als de landschappen van Donegal zelf. De tracks zijn altijd onder begeleiding van een gids en dat is niet voor niks, want veel routes gaan over paden die op geen enkele kaart staan aangegeven.

Tegen de avond begeven de paarden zich naar het goudkleurige strand. De branding nodigt uit voor een flinke galop, om daarna in een rustige stap weer richting stal te gaan.

Meer info voor een paardrijvakantie vind je op de website van het Iers Verkeersbureau (www.discoverireland.ie/equestrian) en de website van Equestrian Holidays Ireland (www.ehi.ie).