Hongarije image
Hongarije image Hongarije image

Hongarije

Reviews

Hongarije
Europa
Addmissions

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Hongarije Hortobágy NP
Agrotewal was hier 01 Aug 2019
Wil je een veel vogels zien en genieten van een kleinschalige camping dan is Puszta Eldorado een absolute aanrader. De eigenaars van dit vakantieparkje zijn vogelaars die de overstap van Nederland naar Hongarije hebben gemaakt. Op het grote terrein staan 5 vakantiewoningen en er mogen ongeveer 5 kampeerders tegelijk verblijven. Dat houdt in dat de plekken heel groot zijn en de vogels vrij over het gras springen. Ik heb de hop regelmatig voorbij zien komen, net als de wielewaal en de Europese kanarie. Ze hebben een zwembad en een grote visvijver. Dit bijzondere parkje ligt in Tiszagyenda. Op een paar uur rijden van het vliegveld van Debrecen, van waar ze je ook op kunnen halen. Zij hebben meerdere (schuil) vogelhutten die je kunt huren, één ervan ligt vlakbij een wand waar bijeneters nestelen. Je wordt er met een 4x4 heengereden en op de afgesproken tijd weer opgepikt. Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Volgens de Nederlandse eigenaars komen er tijdens de trek 150 verschillende vogelsoorten voor. Ze bieden ook een (gratis) vogelhut op het terrein aan, je kunt de fiets pakken en er hangen camouflagepakken en tenten die je mag gebruiken. Vanaf deze plek kun je onder andere ook excursies boeken om vogels te zien, varen op het Tiszameer of met een 4x4 eropuit trekken.
Highlight
  • mooi gebied voor wandelingen en fietstochten
  • er staat een fiets klaar om te gebruiken (gratis)
  • weinig toeristen
  • zwembad aanwezig en een leuk authentiek dorp
  • veel mogelijk in overleg, de eigenaars zijn zelf vogelaars
  • vogelhut gratis op het terrein of betaald bij een wand met broedende bijeneters
  • de camping kost ongeveer 15 euro
  • Heel betaalbaar, een chalet kost ongeveer 400 per week
  • kleinschalig vakantiepark gerund door Nederlanders
  • kan zomers erg heet worden
Review geplaatst op 2020-08-04
9
Hongarije
EmmaHofman was hier 31 Jan 2017
Deze stad is echt een bezoekje waard. Via de verschillende bruggen kan je wisselen tussen Boeda en Pest. De hoogtepunten voor mij: het parlement, het Visserbastion, de citadelle, het margiteiland en een wandeling langs de Donau.
Land
  • prachtige gebouwen
  • lekker eten
  • Vissersbastion
  • citadelle
  • hospitality van de oudere bevolking
Review geplaatst op 2017-02-14
8
Hongarije
JBussers was hier 31 Oct 2016
De Turul speelt nog steeds een grote rol in het hedendaagse Hongaarse leven. Er zijn 2 legendes van deze vogel bekend. Een van de legendes gaat over de droom van de leider van de Hongaarse stammen. In zijn droom vielen adelaars hun paarden aan. De Turul verscheen en verjoeg de adelaars. De Turul heeft zodoende het voortbestaan van het Hongaarse volk gered. Deze droom werd door de Hongaren als volgt uitgelegd: De droom symboliseerde dat ze moesten migreren, en wanneer ze dat deden, de Turul hen zou helpen om de weg te wijzen. Uiteindelijk leidde de Turul hen naar het land dat later Hongarije zou worden. De grote mythische Turul roofvogel is door deze overlevering een van de belangrijkste symbolen van de Hongaren geworden. Tegenwoordig vertegenwoordigt hij kracht, macht, adel en de wil van god. De Turul heeft in Hongarije wordt nog steeds gebruikt op de wapens van de Hongaarse leger en het Bureau van de Nationale Veiligheidsraad. De allereerste postzegels van Hongarije hadden ook een afbeelding van een vliegende Turul. De afbeelding van de Turul is waarschijnlijk gebaseerd op een grote valk en de oorsprong van het woord is het meest waarschijnlijk Turks: togr?l of turgul is een middelgrote tot grote roofvogel van de familie Accipitridae. In heel Hongarije zijn niet veel standbeelden van de Turul meer over. In Boedapest kan je er nog een vinden aan de top van de tram die ik gisteren besprak bij mijn andere foto.
Land
  • prachtig om te zien
  • Er zijn er nog maar een paar dus de moeite
  • flinke klim
Review geplaatst op 2016-12-15
8
Hongarije
Noordekker was hier 31 Jul 2016
Boedapest wordt steeds populairder, en dat is te merken! Toen ik afgelopen zomer in de Hongaarse hoofdstad was, was het een drukte van jewelste. Vooral bij de toeristische attracties zoals het Parlementsgebouw en de Kettingbrug, word je bijna omver gelopen. Maar als je een beetje verder kijkt dan deze drukke plekken, is het een prachtige stad. Ontdek Boedapest vooral wandelend, zo zie je het meest naar mijn mening. Je komt dan ook langs leuke straatjes, die niet platgelopen zijn door toeristen.
Land
  • Prachtige oude stad
  • Er is veel te zien/te doen
  • Goekoop
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-11-14
8
Hongarije Boedapest
Noordekker was hier 31 Jul 2016
Boedapest wordt steeds populairder, en dat is te merken! Toen ik afgelopen zomer in de Hongaarse hoofdstad was, was het een drukte van jewelste. Vooral bij de toeristische attracties zoals het Parlementsgebouw en de Kettingbrug, word je bijna omver gelopen. Maar als je een beetje verder kijkt dan deze drukke plekken, is het een prachtige stad. Ontdek Boedapest vooral wandelend, zo zie je het meest naar mijn mening. Je komt dan ook langs leuke straatjes, die niet platgelopen zijn door toeristen.
Stad
  • Prachtige oude stad
  • Er is veel te zien/te doen
  • Goekoop
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-11-14
10
Hongarije
DanielleS was hier 31 May 2016
Margaret eiland ligt midden in de Donau. Op dit eiland is een onwijs grote fontein te vinden die per dag een aantal verschillende shows heeft. Denk hierbij aan dansend water in combinatie met prachtige muziek. Als je in Boedapest bent, breng hier dan zeker een bezoek aan!
Land
  • Leuke show
  • Veel variatie
  • Duurt redelijk lang
Review geplaatst op 2016-11-02
10
Hongarije
Wardfaes was hier 31 May 2016
Boedapest is de laatste jaren sterk aan het opkomen als citytrip en dat heeft zo zijn redenen. Naast de prachtige Romaanse gebouwen ( Italiaanse architecten kwamen naar het schijnt in Boedapest hun projecten oefenen), moderne winkelstraten en talloze gezellige restaurants en bars is er ook gewoonweg veel te doen. Een van dé activiteiten die u moet doen als u Boedapest bezoekt, is een plonsje nemen in een van de vele termen. De termen van Hotel Gellért, bekend als referentie voor de film "The Grand Budapest Hotel", zijn misschien wel een van de bekendste. Zoals eerder vermeld zijn er talloze bars en uitgangsbuurten waar je bij goed weer 's avonds lang kan terrassen. Toch kan ik je aanraden om zeker een avond te genieten van een prachtige zonsondergang die over de stad zal neerdwarrelen. Hiervoor zou ik mij plaatsen aan de Vissersbastion of op de Vrijheidsbrug. Deze laatste plaats is vooral bekend bij jongeren.
Land
  • Complete stad
  • Goed metronetwerk
  • Variatie aan activiteiten / musea
  • Engels is niet overal goed gekend
Review geplaatst op 2017-05-27
10
Hongarije Boedapest
Wardfaes was hier 31 May 2016
Boedapest is de laatste jaren sterk aan het opkomen als citytrip en dat heeft zo zijn redenen. Naast de prachtige Romaanse gebouwen ( Italiaanse architecten kwamen naar het schijnt in Boedapest hun projecten oefenen), moderne winkelstraten en talloze gezellige restaurants en bars is er ook gewoonweg veel te doen. Een van dé activiteiten die u moet doen als u Boedapest bezoekt, is een plonsje nemen in een van de vele termen. De termen van Hotel Gellért, bekend als referentie voor de film "The Grand Budapest Hotel", zijn misschien wel een van de bekendste. Zoals eerder vermeld zijn er talloze bars en uitgangsbuurten waar je bij goed weer 's avonds lang kan terrassen. Toch kan ik je aanraden om zeker een avond te genieten van een prachtige zonsondergang die over de stad zal neerdwarrelen. Hiervoor zou ik mij plaatsen aan de Vissersbastion of op de Vrijheidsbrug. Deze laatste plaats is vooral bekend bij jongeren.
Stad
  • Complete stad
  • Goed metronetwerk
  • Variatie aan activiteiten / musea
  • Engels is niet overal goed gekend
Review geplaatst op 2017-05-27
9
Hongarije
Corriedewinter was hier 02 Sep 2015
Grote Synagoge Dohanystraat De synagoge aan de rand van de Joodse wijk moet je gezien hebben, als je iets van de wijk zelf wilt begrijpen. Niet alleen de synagoge, maar ook de tuin en het museum, het plein met de zilveren treurwilg als monument voor de gevallenen is een must.
Land
  • uniek, de grootste synagoge van Europa en Azië samen
  • het is er erg druk
Review geplaatst op 2016-08-07
9
Hongarije Boedapest
Corriedewinter was hier 02 Sep 2015
Grote Synagoge Dohanystraat De synagoge aan de rand van de Joodse wijk moet je gezien hebben, als je iets van de wijk zelf wilt begrijpen. Niet alleen de synagoge, maar ook de tuin en het museum, het plein met de zilveren treurwilg als monument voor de gevallenen is een must.
Stad
  • uniek, de grootste synagoge van Europa en Azië samen
  • het is er erg druk
Review geplaatst op 2016-08-07
9
Hongarije
Fransvdg was hier 30 Apr 2015
Als je in Boedapest bent raad ik je aan om ’s avonds ook een rit door de stad te maken. Het Heldenplein en het parlement aan de Pestzijde van de Donau, het Vissersbastion, de Matthiaskerk en het Koninklijk Paleis aan de Boedakant van de rivier zijn dan prachtig verlicht. Laat je ook naar de Gellert heuvel brengen. Daar krijg je een mooi totaal overzicht. En overdag adviseer ik je om het parlement ook van binnen te gaan bekijken. Je moet dan wel vooraf al een kaartje regelen. Verder hoort een thermaal bad ook beslist bij je bezoek aan Boedapest. Szechinyi, Gelelrt en Rudas zijn de bekendste. Je zult er lekker ontspannen weer vandaan komen.
Land
  • mooie architectuur
  • veel historie
  • heerlijke thermale baden
  • uitzicht op de Donau
  • Op sommige plekken toeristisch
Review geplaatst op 2016-12-03
9
Hongarije Boedapest
Fransvdg was hier 30 Apr 2015
Als je in Boedapest bent raad ik je aan om ’s avonds ook een rit door de stad te maken. Het Heldenplein en het parlement aan de Pestzijde van de Donau, het Vissersbastion, de Matthiaskerk en het Koninklijk Paleis aan de Boedakant van de rivier zijn dan prachtig verlicht. Laat je ook naar de Gellert heuvel brengen. Daar krijg je een mooi totaal overzicht. En overdag adviseer ik je om het parlement ook van binnen te gaan bekijken. Je moet dan wel vooraf al een kaartje regelen. Verder hoort een thermaal bad ook beslist bij je bezoek aan Boedapest. Szechinyi, Gelelrt en Rudas zijn de bekendste. Je zult er lekker ontspannen weer vandaan komen.
Stad
  • mooie architectuur
  • veel historie
  • heerlijke thermale baden
  • uitzicht op de Donau
  • Op sommige plekken toeristisch
Review geplaatst op 2016-12-03