Boedapest

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Naar de opera voor 2 euro, Boedapest

Boedapest,
Hongarije


Een bezoek aan het operagebouw in Boedapest is een must! Prachtige architectuur, veel details, vol met geschiedenis. Wij waren nog nooit naar een opera geweest, maar zagen dat de opera La Traviata op het programma stond. De naam kwam me bekend voor, dus kijken of we kaartjes konden kopen. 1e rang duur! Alleen nog kaartjes op een plek waar je geen zicht op het toneel hebt (wel een tv scherm). Voor maar 2 euro per persoon! Toch gedaan en wat was het gaaf!!!

We zijn een stukje verder op een trapje gaan zitten en tegen een brede gouden pilaar gaan staan. Perfect zicht op het toneel! (je staat dan wel voor paal, maar dan wel een gouden paal, haha).

Het interieur van de zaal is één en al goud. Het gebouw is gebouwd in 1884 en staat tegenwoordig op de wereld erfgoedlijst. Er kunnen 1261 mensen plaatsnemen (inclusief onze plek van 2 euro).

Het gebouw en de operavoorstelling hebben op ons een grote indruk gemaakt. We zijn zelfs in Amsterdam voor een 2e keer naar een opera geweest (Aida). Dat was in een iets minder mooie zaal (Carré)