Pembrokeshire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The most pleasant place by far

Pembrokeshire,
Groot-Brittannië


"The most pleasant place by far"
Aldus Gerald of Wales over Manorbier, in zijn boek "The Journey Through Wales"" uit 1188. En hij kan het weten, want hij is hier geboren in 1145.
Op de foto St James Church, genomen vanuit het kasteel van Manorbier in Pembrokshire, Wales.
De kerk was gloednieuw toen Gerald geboren werd en zal een grote indruk op hem
hebben gemaakt toen hij daar als 7 jarig jongetje moest schuilen tijdens een grote storm. Het kasteel van Manorbier was zijn thuis. Maar als vierde zoon was het onwaarschijnlijk dat hij de titel zou erven. Gerald koos er dan ook voor om binnen de katholieke kerk carrière te maken. Hij zal in zijn jeugd de kerk van St James goed hebben leren kennen. Gerald zou uitgroeien tot een van de bekendste middeleeuwse persoonlijkheden van Wales. En dat komt voornamelijk door zijn geschriften "The Journey Through Wales" en" The description of Wales", de meest volledige beschrijvingen van het land en volk van Wales die zijn overgeleverd.
Permbrokeshire is een mooie streek om te zijn, met zijn geweldige kustlijn en stranden. Maar het bijzonderste van reizen naar dergelijke plekken vind ik toch wel de geschiedenis die hier op je af komt stormen en waarin je kunt onderdompelen.