Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Londen bezoeken met pubers

Londen,
Groot-Brittannië


Een foto uit de oude doos, 2008 alweer. Een verregende bobby in het typische Engelse grauwe weer. We namen de kinderen voor de eerste keer mee naar Londen om kennis te maken met deze Britse hoofdstad. Nu, bijna tien jaar later, hebben ze al een aantal keren deze mooie stad doorkruist. Maar het verveelt blijkbaar nog steeds niet, want deze herfst gaan ze er opnieuw naartoe, maar nu voor het eerst zonder ouders. Kleine kindjes worden groot...

De standaard toeristische attracties hebben niet een grote aantrekkingskracht op mijn pubers. Toch staan ze te juichen als ze deze citytrip mogen maken. De hotspots bestaan namelijk uit iets heel anders. Een van de favorieten is de Dr.Who Shop (39-41 Barking Road, Upton Park), waar je alles kan vinden over deze Britse serie. Als fan kan je er op de foto met een echte Dalek uit de serie, de Tardis of het kostuum van David Tennant, één van de acteurs die Dr. Who speelt.

De Forbidden Planet is ook zo’n winkel, een ‘must’ als we in Londen zijn. Deze megastore ligt op 179 Shaftesbury Ave en is een walhalla voor science-fiction, fantasy en cult liefhebbers. Ze beweren zelfs de grootste van de wereld te zijn! Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt er wel wat. Alle films lijken er wel op één of andere manier vertegenwoordigd. Denk aan posters, dekbedden en douchegordijnen of nagemaakt attributen uit de films.

Een ander uitje waar ze wel voor te porren zijn is de Harry Potter Studio Tour. Je kunt bij "Warner Bros. Studio Tour London - The Making of Harry Potter" (zoals de attractie voluit heet) zien waar en hoe de acht films gemaakt zijn. Vooral de uitleg bij bepaalde effecten is interessant. Verwacht geen Efteling attracties, want je mag maar weinig doen. Het enige interactieve stukje is het maken van een foto bij een groen scherm, waardoor het lijkt alsof je in een scene van de film zit. De foto kun je uiteraard tegen betaling meenemen. Aan het einde van de tour kom je terecht in een grote Harry Potter shop, waar je allerlei Harry Potter gerelateerde souvenirs mee kunt nemen zoals boeken, toverstokken, kleding en knuffels. Je dient trouwens vooraf te reserveren. Bij Ticketbar Londen kun je een compleet pakket reserveren van transfer vanuit Londen (en terug) plus het entreeticket. Dat is een stuk eenvoudiger dan met het openbaar vervoer.