Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Londen op z'n mooist kost je niets meer dan een beetje geduld

Londen,
Groot-Brittannië


Londen is een geweldige stad om in te verdwalen. Overal waar je kijkt, zie je iets bijzonders. Of dit nou een mooi gebouw is of de massa's aan mensen. Er valt altijd wel iets moois vast te leggen.
Wie Londen zegt, denkt gelijk aan een aantal dingen. De meest populaire plek is dan toch wel de Big Ben. Om dit fraaie gebouw vast te leggen zijn er tal van mogelijkheden en opties, er is vrijwel geen foute hoek. Ik had mezelf al voorgenomen dat ik niet recht toe recht aan de Big Ben zou gaan fotograferen. Ik wilde sfeer en authentiek Londen vast leggen. Het heeft me een kleine 90 minuten gekost om het de belichting te krijgen die ik wilde, daarnaast een beetje geluk om op het juiste moment de iconische Londense bussen langs me heen te krijgen. Resultaat, de foto die mij het gevoel van de dagen dat ik in Londen was het beste uitdrukken. Mijn tip, wil je echt de ultieme foto vast leggen, neem dan de tijd. Je neemt niet voor niks al je dure apparatuur mee. Snel vastleggen kan ook met je mobiel.
De mensen van Londen zijn bijzonder aardig en behulpzaam. Daarnaast hartstikke nieuwsgierig wat jij daar wel niet komt doen met je statief en alle toeters en bellen. Tip, laat ze zien wat je hebt vastgelegd. Ze vinden het hartstikke gaaf dat je hun stad zo mooi vastlegt, als dank krijg je tips voor nog meer mooie locaties, waar de tours je niet naar toe brengen.