Engeland image

Engeland


Reviews

Engeland
Groot-Brittannië
Gerhardniezen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Groot-Brittannië Engeland
Verybritish was hier 30 Apr 2017
Engeland is onze favoriete vakantiebestemming. De landschappen zijn spectaculair en totaal verschillend aan elkaar. De mensen zijn bijzonder, beleefd, herkenbaar en toch zo anders. De cultuur en geschiedenis is op elke straathoek te vinden. Een bijzonder land, vlakbij en toch uniek in de wereld. Vind onze tips ook op Very British.
Regio
 • uniek
 • geschiedenis
 • vriendelijk
 • natuur
 • bereikbaarheid
 • duur
 • sommige gebieden druk
 • Engelsen in het buitenland
Review geplaatst op 2017-09-02
10
Groot-Brittannië Engeland
Marpauproductions was hier 31 May 2017
Super mooie omgeving waar behalve de Farne eilanden er genoeg ander moois te zien is. Vooral het uitzicht vanaf de golfbaan, die je gewoon mag doorkruisen is werkelijk prachtig. Ook de plaatselijke bevolking is erg aardig en behulpzaam.
Regio
 • uitzicht en locale bevolking
 • lastig te bereiken via ov
Review geplaatst op 2017-06-30
8
Groot-Brittannië Engeland
JoshuaX was hier 30 Sep 2008
Dover Castle is een kasteel uit de 11e eeuw van superlatieven. Het is het grootste kasteel van Engeland. Het werd de Key to England genoemd omdat het op zo'n strategisch punt ligt. Voordat het kasteel gebouwd werd, was er op deze plek een Romeinse nederzetting. Op het terrein vindt je nog de oudste Romeinse vuurtoren van Engeland uit de 4e eeuw, nog zo'n superlatief. Het kasteel zelf zie je het mooist op het voetpad naar de White Cliffs of Dover. Dan zie je Dover castle zoals je het graag wilt zien, over de hele lengte, de Donjon er bovenuit stekend, de vlag in top, die typisch rode schoorstenen. Zo moet het er voor de mensen 1000 jaar geleden uit hebben gezien. Het is zeker de moeite het kasteel van binnen te bekijken, als je recht voor de Donjon staat heb je het gevoel dat je een mier bent die voor de voeten van een reus staat. Zie Dover vooral niet alleen als aankomst- of vertrekpunt voor de boot, het kasteel en de White Cliffs zijn indrukwekkend genoeg om hier even langer te blijven.
Regio
 • indrukwekkend kasteel met toegang
 • white cliffs vanuit het kasteel te bewandelen
 • Verder niet heel veel te doen in Dover
Review geplaatst op 2016-12-18
8
Groot-Brittannië Engeland
Verybritish was hier 30 Apr 2016
The Tan Hill Inn, de hoogste pub van Engeland De Tan Hill Inn is de hoogst gelegen pub van Engeland. De weg naar Tann Hill is verrassend. Je rijdt door een desolaat landschap waar niemand woont en waar je hooguit af en toe een schaap tegenkomt. Dan doemt onverwachts de Tan Hill Inn op. Met een beetje geluk wordt je begroet door het huisschaap. En binnen is het druk! Alhoewel de Tan Hill een eenzame plek is weten wandelaars, locals en toeristen de 17e eeuwse pub goed te vinden. En te waarderen! Het interieur is in de loop van de eeuwen nauwelijks veranderd en biedt nog steeds de warme gezelligheid met het zware, lage balkenplafond, de stenen vloeren en het openhaardvuur. Terug in de tijd! Oorspronkelijk werd de Tann Hill vooral bezocht door de mijnwerkers uit de naburig gelegen kolenmijn. Nog steeds stoken ze op kolen uit deze mijn. De pub ligt op de route van de PenineWay. Een lage afstandspad van 463 kilometer van het prachtige Peakdistrict door Yorkshire. Wandelaars van de PenineWay hebben een eigen gastenboek in De Tan Hill Inn. Quote van een wandelaar die eindelijk de pub had bereikt: Died three days ago, feet still walking”. Een bezoek aan de Tann Hill is een bijzondere (pub)beleving!
Regio
 • uniek, verlaten, sfeervol
 • rommelig, overnachtings mogelijkheden primitief
Review geplaatst op 2016-08-28