Engeland Reviews

10

Categorie: Regio

Engeland

Marpauproductions was hier op 2017-05-31

Super mooie omgeving waar behalve de Farne eilanden er genoeg ander moois te zien is. Vooral het uitzicht vanaf de golfbaan, die je gewoon mag doorkruisen is werkelijk prachtig. Ook de plaatselijke bevolking is erg aardig en behulpzaam.
uitzicht en locale bevolking

lastig te bereiken via ov
review geplaatst op 2017-06-30 Door Marpauproductions.

10

Categorie: Regio

Engeland

verybritish was hier op 2017-04-30

Engeland is onze favoriete vakantiebestemming. De landschappen zijn spectaculair en totaal verschillend aan elkaar. De mensen zijn bijzonder, beleefd, herkenbaar en toch zo anders. De cultuur en geschiedenis is op elke straathoek te vinden. Een bijzonder land, vlakbij en toch uniek in de wereld. Vind onze tips ook op Very British.
uniek
geschiedenis
vriendelijk
natuur
bereikbaarheid

duur
sommige gebieden druk
Engelsen in het buitenland
review geplaatst op 2017-09-02 Door verybritish.

8

Categorie: Regio

Engeland

verybritish was hier op 2016-04-30

The Tan Hill Inn, de hoogste pub van Engeland De Tan Hill Inn is de hoogst gelegen pub van Engeland. De weg naar Tann Hill is verrassend. Je rijdt door een desolaat landschap waar niemand woont en waar je hooguit af en toe een schaap tegenkomt. Dan doemt onverwachts de Tan Hill Inn op. Met een beetje geluk wordt je begroet door het huisschaap. En binnen is het druk! Alhoewel de Tan Hill een eenzame plek is weten wandelaars, locals en toeristen de 17e eeuwse pub goed te vinden. En te waarderen! Het interieur is in de loop van de eeuwen nauwelijks veranderd en biedt nog steeds de warme gezelligheid met het zware, lage balkenplafond, de stenen vloeren en het openhaardvuur. Terug in de tijd! Oorspronkelijk werd de Tann Hill vooral bezocht door de mijnwerkers uit de naburig gelegen kolenmijn. Nog steeds stoken ze op kolen uit deze mijn. De pub ligt op de route van de PenineWay. Een lage afstandspad van 463 kilometer van het prachtige Peakdistrict door Yorkshire. Wandelaars van de PenineWay hebben een eigen gastenboek in De Tan Hill Inn. Quote van een wandelaar die eindelijk de pub had bereikt: Died three days ago, feet still walking”. Een bezoek aan de Tann Hill is een bijzondere (pub)beleving!
uniek, verlaten, sfeervol

rommelig, overnachtings mogelijkheden primitief
review geplaatst op 2016-08-28 Door verybritish.

8

Categorie: Regio

Engeland

JoshuaX was hier op 2008-09-30

Dover Castle is een kasteel uit de 11e eeuw van superlatieven. Het is het grootste kasteel van Engeland. Het werd de Key to England genoemd omdat het op zo'n strategisch punt ligt. Voordat het kasteel gebouwd werd, was er op deze plek een Romeinse nederzetting. Op het terrein vindt je nog de oudste Romeinse vuurtoren van Engeland uit de 4e eeuw, nog zo'n superlatief. Het kasteel zelf zie je het mooist op het voetpad naar de White Cliffs of Dover. Dan zie je Dover castle zoals je het graag wilt zien, over de hele lengte, de Donjon er bovenuit stekend, de vlag in top, die typisch rode schoorstenen. Zo moet het er voor de mensen 1000 jaar geleden uit hebben gezien. Het is zeker de moeite het kasteel van binnen te bekijken, als je recht voor de Donjon staat heb je het gevoel dat je een mier bent die voor de voeten van een reus staat. Zie Dover vooral niet alleen als aankomst- of vertrekpunt voor de boot, het kasteel en de White Cliffs zijn indrukwekkend genoeg om hier even langer te blijven.
indrukwekkend kasteel met toegang
white cliffs vanuit het kasteel te bewandelen

Verder niet heel veel te doen in Dover
review geplaatst op 2016-12-18 Door JoshuaX.

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie