Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Museum Quarter in Hull, Engeland

Engeland,
Groot-Brittannië


Het Museum Quarter in Hull, Engeland

Vanuit Rotterdam Europoort vaar je ’s avonds en ’s nachts met The Pride of Hull, of The Pride of Rotterdam naar Hull. Vanaf 8 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags heb je dan de tijd om Hull (of York) te verkennen. Daarna word je weer per bus teruggebracht naar de boot van P&O en ’s morgens om 8 uur ben je in Europoort.
Zo’n minicruise kost je in september €109,=, overnachting in een binnenhut, inclusief diner en 2x ontbijt. www.poferries.nl

Als het weer niet meewerkt, hoeft je reis absoluut niet in het water te vallen. In het Museum Quarter in de oude stad is veel te beleven in een van de 4 musea, die op loopafstand van elkaar liggen. Het East Riding archeologisch museum, de Arctic Corsair, een museumschip en dit vond ik de leukste en meest interessante:

Een echte verrassing is het Streetlife museum. Op twee verdiepingen zijn alle aspecten van het dagelijks leven uitgebeeld. Je kunt zelf in wagons plaatsnemen, laden en lossen, je hoort kooplui onderhandelen, je ruikt de geur van de markt, je kunt de toekomst laten voorspellen en een antieke vrachtwagen besturen. Ook erg leuk voor kinderen.

Het Wilberforce House is een aanrader voor mensen die in West- Afrika zijn geweest. William Wilberforce was afgevaardigde in het Engelse parlement voor Kingston upon Hull. Wilberforce vond slavernij mensonterend en hield vele vlammende toespraken. Ondanks tegenwerking van conservatieve kant werd in 1807 de slavenhandel illegaal verklaard.
Dit betekende niet dat de slavernij werd afgeschaft in het Britse rijk. Pas kort voor de dood van William Wilberforce in 1833 werd de Abolition Act aangenomen.
In het woonhuis van Wilberforce is de geschiedenis van de slavernij te zien vanuit Engels oogpunt. Je ziet veel documenten en afbeeldingen uit West Afrika, zoals uit Sierra Leone, dat aangewezen werd als kolonie voor vrije slaven. www.realyorkshire.co.uk