Engeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Engeland image

Lovely Lincoln

Engeland
Groot-Brittannië
Marjella

Lovely Lincoln

Voordat ik voor 3 maanden op stage mocht in Lincoln, moest ik mijn ouders overhalen om me te laten gaan. Ik had een heel script in mijn hoofd, wat ze mogelijk konden zeggen en wat ik dan als tegen argument kon geven om toch te mogen. Stomverbaasd was ik toen mijn ouders zonder enige twijfel zeiden, natuurlijk lieverd, moet je doen, lijkt ons geweldig voor je!
He?! Maar ik had nog een hele ruzie in script gezet, mocht het nodig zijn!
Jaren voordat ik ging, is mijn broer naar precies dezelfde plaats geweest, met precies dezelfde stagebegeleider.

Samen met nog 2 andere klasgenoten gingen we naar Lincoln, zij gingen 2 maanden, ik ging nog een maand langer.
Express had ik gekozen voor de boot naar Engeland en niet voor het vliegtuig, 2 redenen.
1. De boot vind ik persoonlijk veel leuker, veel meer contact met de mensen en een lekker bed.
2. Je kunt meer bagage meenemen!
Bij de haven namen we afscheid van onze ouders, ik weet nog goed dat ik mee heel trots voelde dat ik helemaal alleen door de douane liep, alleen duurde die vreugde niet heel lang. De douaneambtenaar vroeg mij voor een willekeurige controle voor mijn grote rol koffer.. Hij wou de bodem zien, echt waar? Serieus? Ik was allang blij dat ik alles erin had gekregen!! Met hele veel boze blikken heb ik hem de bodem van mijn koffer laten zien, maar goed, toen moest ie nog dicht.. Mijn moeder was door de douane gestormd met zo’n blik waar zelfs de douanes bang van worden en een stap opzij doen.
Niemand gaat in tegen een vrouw die woedend kijkt met de boodschap: dat is mijn dochter!!

In Engeland aangekomen moesten we nog met de taxi van Hull naar Lincoln, er stond een taxi voor ons klaar geregeld door onze stage begeleider. Ze zouden bordjes vast hebben zodat we wisten welke taxi voor ons bedoeld was, nou niet dus, geen enkel bordje hoor..
We zijn in de eerste de beste taxi gestapt die ons naar Lincoln wou brengen, niet wetende dat de eigenaresse van de Bed and Breakfast waar we zouden verblijven gebeld was door het taxi bedrijf dat we er nog steeds niet waren. De eigenaresse had ondertussen met mijn ouders gebeld en ik kwam er met een bijna lege telefoon dus ook achter dat ik 10 gemiste oproepen had, oeps..

Nadat iedereen gerust gesteld was kon het avontuur echt beginnen, we hadden gelukkig nog een kort weekje voor onze stage begon en konden dus de stad nog even bekijken.
Het was in die periode aan het sneeuwen in Lincoln en maakten dus meteen goed kennis met de Steephill, de meest steile weg in Engeland, best een uitdaging zonder al die gladheid dus moet je eens bedenken wat voor avontuur het is met ijs ;)
In de weekenden naast onze stage konden we gezellig op pad, steden goed bereikbaar met de trein, York, Nothingham, Londen.

Dankzij onze stage op het basisonderwijs konden we gewoon gebruik maken van de reguliere vakanties, meer dan genoeg tijd om lekker te genieten van het land.
De eigenaresse van het Bed and Breakfast heeft een hond en nam me altijd mee op wandelingen naar mooie plekken, heerlijk om lekker te lopen en van het prachtige uitzicht te genieten.

Ook Lincoln is niet heel vervelend om lekker rond te slenteren, het heeft een kasteel en een kathedraal, waar de mythe wordt verteld van de kleine Imp.
Er wordt verteld dat er eens een kleine Imp met zijn vriendjes naar de kathedraal kwam om te spelen, de engel in de kathedraal jaagde alle Imps weg, maar de kleine Imp bleef, dus omdat de engel niet wou dat de Imp zou blijven veranderde hij de Imp in steen. En tot de dag van vandaag wachten zijn vriendjes buiten de kathedraal en daarom waait het zo hard buiten de kathedraal.
Een van de steden die je zou moeten bezoeken is Londen, neem er alleen wel de tijd voor, 2 dagen is precies goed om Londen op een rustig tempo te kunnen bekijken.
Ik had 1 dag de tijd en dat resulteert in een hele dag heel veel lopen en niet te veel stilstaan. Er is de St. Pauls Cathedral, London Eye, Big Ben, Buckingham Palace, Picadilly circus, etc.
Mijn klasgenoten waren een boel geld kwijt aan een treinkaartje naar Londen, ik kreeg een aanbod van de eigenaresse van de Bed and Breakfast, ze moest voor een optreden naar Londen voor 1 dag, dus ik heb ze gepast even toegelachen ;)

Na een zware dag op stage hadden we onze vaste pub gevonden, ondanks onze leeftijd op dat moment (17,17 en ik 18) kregen we wel toestemming om alcohol te kopen, want onze schoonmaakster kende de bar eigenaar. Helaas voor mij maakt het geen verschil, aangezien ik geen alcohol drink, maar toch een leuk aanbod. Al moet ik wel zeggen dat ik de eigenaar een vieze man vond/vind, hij gaf meisjes gratis drankjes om ze daarna mee te kunnen nemen naar huis, het verbaasde me ook niet dat hij een dozijn kinderen heeft.
Mocht je ooit in Engeland zijn, geef dan Lincoln zeker een bezoekje, leuk om je dag of meerdere dagen door te brengen!!

Foto's

a10b6.jpg
a10b6.jpg
Marjella
52055.jpg
52055.jpg
Marjella
63095.jpg
63095.jpg
Marjella