De mooiste autovakanties door Groot-Brittannië image
Buro Scanbrit

De mooiste autovakanties door Groot-Brittannië

Ontdek Groot-Brittannië met de auto. Heerlijk dichtbij en lekker divers. Zo maak je de ultieme roadtrip.     

Ontdek het ruige Schotland

Het ruige landschap, de rustige wegen en knusse slaapadressen maken van Schotland een moeilijk te overtreffen roadtripbestemming. De Schotse Hooglanden zijn bezaaid met diepe meren, middeleeuwse kastelen en steencirkels, en de lokale bevolking staat te popelen om de bijbehorende legendes te vertellen. Dit zijn onze tips.

Northcoast 500

De Northcoast 500 is een route van vijfhonderd mijl (iets meer dan 750 kilometer) langs de noordkust van Schotland. De rondrit wordt alom geprezen als 'de ultieme roadtrip' en 'Schotlands antwoord op de Route 66'. Het officiële startpunt is Inverness, tevens de belangrijkste stad in de Schotse Hooglanden. Maar omdat het een rondrit is, kun je net zo gemakkelijk een ander begin- en eindpunt kiezen.

TIP Bekijk hoe whisky wordt gemaakt en proef het eindresultaat bij Glenmorangie Distillery nabij Tain.

Perthshire Tourist Route

De Perthshire Tourist Route loopt dwars door het hart van Schotland, van Dunblane tot Ballinluig. Onderweg doorkruis je bossen en hooglanden. Je komt langs Drummond Castle, bekend vanwege zijn mooie tuinen, en whiskydistilleerderij Famous Grouse. Combineer deze route met een bezoek aan Cairngorms National Park, waar je je wandelschoenen aantrekt en een hike maakt door het ruige berglandschap. 

TIP Maak een avontuurlijke Land Rover-safari door de Schotse Hooglanden, en ga op zoek naar edelherten, korhoenders, berghazen en steenarenden.

Laat je verrassen in Engeland

Elke Engelse streek heeft zijn eigen charme en de omgeving blijft verrassen. Het ene moment waan je je in een spannende detective, het andere moment begeef je je in een lieflijk heuvellandschap. Alleen de met heggen en stenen muurtjes omzoomde weggetjes blijven hetzelfde. Dit zijn onze tips.

Een van de vele lieflijke dorpjes in de Engelse Cotswolds. Foto: Buro Scanbrit

Cotswolds

Dit is het Engeland dat je kent uit televisieseries en kostuumdrama’s: landhuizen, fotogenieke dorpjes en slingerende landweggetjes door groene heuvels. De idyllische dorpen van de Cotswolds, zoals Bibury, Broadway en Woodstock, zouden niet misstaan op een ansichtkaart. Er zijn veel antiekwinkels en theehuizen. De historische universiteitsstad Oxford ligt even verderop.

TIP De Romantic Road is circa 265 kilometer lang en bestaat uit twee routes. Beide routes beginnen bij Cheltenham. De ene route loopt langs Bibury en Cirencester en de andere langs Stow-on-the-Wold en Chipping Campden.

TIP Blenheim Palace is één van de mooiste en beroemdste landhuizen van Groot-Brittannië. Er is een permanente tentoonstelling over Winston Churchill, die hier werd geboren.

East Anglia

Een bij toeristen minder bekend deel van Engeland is East Anglia. Ook hier vind je groene heuvels en gezellige dorpjes, die werden gesticht in de Romeinse tijd en welvarend werden met de wolhandel. Universiteitsstad Cambridge ligt binnen handbereik.

Boek jouw autovakantie door Groot-Brittannië bij Buro Scanbrit

Tijdens een autorondreis van Buro Scanbrit ontdek je het beste van Engeland, Wales en Schotland. Je bent er zo met de comfortabele ferry’s van Stena Line en DFDS. Buro Scanbrit is dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa, met reisexperts die de bestemmingen door en door kennen en altijd met een passend en persoonlijk advies komen.

Ga duurzaam op reis met Buro Scanbrit

Met Buro Scanbrit reis je CO2-neutraal. Zij compenseren de CO2-uitstoot van het vervoer, het verblijf en de excursies. Zo geniet je nu en in de toekomst van de prachtige natuur van Noordwest-Europa.

Voor meer informatie over de vakanties van Buro Scanbrit, bezoek de websites: buroscanbrit.nl/vakantie/engeland en buroscanbrit.nl/voordelig-schotland

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door: