Cornwall

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Filmopname bij Kynance Cove

Cornwall,
Groot-Brittannië


Op het Lizard schiereiland in het graafschap Cornwall vind je een van de mooiste baaien van Engeland: Kynance Cove. De zee heeft echt deze turquoise kleur. Het café dat je rechts beneden ziet is ecovriendelijk, net als Kynance Beach Cottage daarachter, waar je kunt overnachten.
Wij lopen hier een gedeelte van de Southwest Coast Trail. Als we afdalen zien we waarom het zo druk is: er worden opnamen gemaakt voor de BBC-serie Poldark, waarvan het eerste deel momenteel op België te zien is. De BBC is al met deel twee bezig, een derde deel is in de maak.

Waar gaat het verhaal over?
Ross Poldark is net teruggekeerd uit Amerika, waar hij tevergeefs heeft gestreden in de onafhankelijkheidsoorlog. Bij thuiskomst wacht de held van het verhaal een onaangename verrassing. Niet alleen is zijn vader inmiddels overleden, Ross’ grote liefde Elizabeth is verloofd met zijn neef, in de veronderstelling dat haar vroegere minnaar is omgekomen. Ross zoekt troost bij het dienstmeisje Demelza dat onverwachts zwanger van hem wordt. De vonk tussen de twee slaat over, maar toch kan Ross zijn eerste grote liefde nooit echt helemaal vergeten.

En wij komen dus in de opname van Poldark terecht. Demelza moet met een bootje de zee op, maar dat gaat mis. De boot slaat om en de druipnatte Demelza rent langs ons heen naar het café. Het was duidelijk niet de bedoeling dat de boot om zou slaan.Fotograferen is streng verboden, dus ik kan jullie geen foto van het drama laten zien.