Brecons Beacons

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mysterieus verhaal in de Brecon Beacons

Brecons Beacons,
Groot-Brittannië


We logeren in een cottage dat hoort bij Pentwynfarm in NP Brecon Beacons in Wales.
Het was even lastig om er te komen, want navigatie werkt hier niet. De gewone wandelkaart geeft uitkomst, elk weggetje staat erop. Of het ook geschikt voor auto’s is staat er niet bij.
Dit voetweggetje leidt naar de weilanden van de farm, dus hek dicht als je passeert. We volgen een stukje van Beacon’s way ten westen van de Black Mountain en wandelen naar het Llyn y fan Fach, oftewel een meer bij het kleine baken (beacon)
We hopen hier het 'meisje van het meer' te zien: Het verhaal gaat dat een boer lang geleden een meisje uit het meer zag komen. Ze had een magische veestapel bij zich. Deze bijzondere vrouw wilde wel met hem trouwen, op voorwaarde dat hij haar niet meer dan twee keer zou slaan. Het liep niet goed af, ze werd toch geslagen en ze keerde terug naar het meer...
Op de heuvels werden in het verleden vuren aangestoken om de weg aan te geven. Wij volgen de kaart en de beek Sawdde stroomopwaarts. We genieten, de gele gaspeldoorn bloeit en even verderop langs de beek zien we forellen. De schapen zoeken hun weg langs de oever en hogerop, zij trekken zich niets van ons aan.
Mocht je niet zoveel tijd hebben, rijd dan naar het dorp Llanddeusant en loop vandaar naar het meer. Neem wel eten en drinken mee, want er zijn geen voorzieningen onderweg.
En.. we hebben het meisje niet gezien..