Groot-Brittannië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dronken piloot wordt betrapt

Gepubliceerd: 23 dec 2008
0

De 62-jarige piloot Michael Harr had iets te veel gedronken tijdens het kerstfeestje. Hij dacht echter dat hij de vlucht van Heathrow naar Bombay – een vlucht van ruim negen uur met aan boord 300 passagiers – nog wel kon maken.

Gezellig kerstfeestje
Michael was de avond tevoren wat gaan drinken met een paar van zijn collega’s. De veiligheidsbewaking van Heathrow tipte de luchthavenpolitie omdat ze een sterke dranklucht bij hem roken. De voormalige marinier werd meegenomen naar het bureau voor verhoor en bloedonderzoek. Daaruit bleek dat hij te veel had gedronken. Op een paar jaar verwijderd van zijn pensioen heeft hij alles verpest en is hij zijn baan sowieso kwijt.

Heathrow schandalen
Al eerder werd Heathrow geplaagd door schandalen. Vorig jaar werd er ook al een piloot ontslagen omdat hij te veel had gedronken.

Piloten en alcohol
Als piloot geldt een alcoholpromillage van 0,2 – ofwel 1 glas bier. Daarboven mag je niet vliegen en krijg je een boete. Bij 0,6 promille raakt een piloot – en Michael dus waarschijnlijk ook – zijn brevet kwijt. Ter vergelijking, een automobilist mag tot 0,5 promille nog achter het stuur zitten.

De passagiers moesten wachten op een nieuwe piloot. Ze liepen daardoor maar een kleine vertraging van tien minuten op.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Groot-Brittannië artikelen
Handige Tips
Killerwespen in aantocht! Dit is wat je moet weten

31 aug 2017, Groot alarm! De agressieve Aziatische hoornaar is gesignaleerd in Nederland. Zo bereid je je voor op deze killerwesp-invasie.

0
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Goedkoop reizen
Trakteer jezelf op een citytrip! 5x retourtjes voor onder de € 65

19 aug 2017, Of het nou voor een reportage is of voor een privéreisje, op de redactie zijn we constant op zoek naar goedkope vliegdeals naar bijzondere bestemmingen. Maar waarom zouden we onze vondsten voor onszelf houden? Dit zijn volgens ons de opvallendste...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.