Toulouse

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Van goudkleurige wijn tot roze baksteen in Gaillac

Toulouse,
Frankrijk


Een detailfoto van de bakstenen architectuur, zomaar ergens in het Franse stadje Gaillac. De regio Albi, waartoe het stadje Gaillac toe behoort, is vooral bekend om zijn goudkleurige wijnen en de kathedraal Sainte-Cecile in de stad Albi zelf.

Maar Gaillac is zelf ook de moeite waard om een dagje doorheen te struinen. Deze ongeveer 12.000 inwoners tellende plaats, ligt net als Albi aan de oevers van de rivier de Tarn. In de 7e eeuw stichtten de Benedictijnen op deze plaats een abdij gewijd aan St-Michel. De abdij ligt aan de oever van de rivier en is zeker een bezoekje waard.

Het oude centrum heeft een prettige typisch Frans-Middeleeuwse sfeer. Dwalend door de oude straatjes en over de charmante pleinen kan je op zoek gaan naar de symbolische haan die op deuren en gevels van de oude bakstenen huizen regelmatig te zien is.
De ietwat vervallen staat van de muren op de foto, de lavendelkleurige kozijnen en de elegante smeedijzeren Franse balkonnetjes staan voor mij symbool voor Gaillac, een rustige en rustieke stad aan de voet van de Franse Pyreneeën.