Parijs reviews

10
Frankrijk Parijs
PleunGroeneveld was hier 01 nov 2017
Een stedentrip Parijs is in mijn ogen in elk jaargetijde goed te doen, het maakt niet uit wanneer je er bent want de stad leeft en bruist bijna 24 uur per dag. Bovendien is er zo verschrikkelijk veel te zien en te doen dat je er net gemak een dag of vier kunt doorbrengen, om er vervolgens nog eens een andere keer terug te komen.
Stad
  • uitstekend openbaar vervoer
  • heerlijke restaurants
  • veel terrassen
  • boordevol historie
  • een schat aan bezienswaardigheden
  • prima uitgaansgelegenheden
  • kan er aardig druk zijn
Review geplaatst op 2017-06-06
10
Frankrijk Parijs
MelanieKieft was hier 01 dec 2016
Parijs heb ik als heel positief ervaren. Alle toeristische plekken waren goed bereikbaar en het was niet mega druk. Ik heb gratis gebruik kunnen maken van de metro's, dus dat scheelde ook een hoop. (Staking voor milieu). Een wandeling langs de Seine is ook zeer indrukwekkend om zo bij bezienswaardigheden te komen.
Stad
  • Alles word duidelijk aangegeven qua bebording
  • Geen controles bij de drukke metro's
Review geplaatst op 2016-12-23
9
Frankrijk Parijs
remcoenmarloes was hier 01 nov 2016
In Parijs vind je veel toeristen. Heel veel toeristen. Zeker in de omgeving van de Notre-Dame. Maar ook hier zijn sommige plekken nog heel goed te doen! Twee tips: 1. Boekwinkel Shakespeare & Company Een boekwinkel waar het weliswaar ook vaak druk is, maar het blijft genieten om hier binnen (en buiten) rond te lopen. Je waant jezelf even in een boekwinkel van 100 jaar geleden, deze boekwinkel is namelijk in 1919 opgericht en sindsdien niets van zijn charme verloren. Ambitieuze auteurs mogen hier bijvoorbeeld gratis blijven overnachten als zij overdag meewerken in de winkel. 2. Hotel Dieu Wel heerlijk rustig is het op het binnenplein van Hotel Dieu. Dit ziekenhuis ligt aan hetzelfde plein als de Notre-Dame, maar als je het binnenplein oploopt dan krijg je helemaal niks meer mee van hectiek buiten. En het is er ook nog eens heel mooi!
Stad
  • Fotogenieke plekken
  • Rustmomentje in een druk centrum
  • Unieke boekenwinkel
  • Soms een wachtrij om de boekwinkel in te mogen
  • Buiten wel veel toeristen
Review geplaatst op 2018-08-30
7
Frankrijk Parijs
WesselSteinhaus was hier 01 okt 2016
Parijs de lichtstad, de stad van de liefde en de stad van de kunst. Parijs heeft vele gezichten en vele gedaantes. Doordat het Franse bewind tijdens de tweede wereldoorlog een wijze beslissing nam, Is de enorme metropool nog in volle glorie te bewonderen. Uit ver verleden tijden rijzen de kolossale gebouwen aan alle kanten omhoog. Op ieder moment dat je in de stad loopt ervaar je dat deze stad veel heeft betekent en grootste leiders heeft gehad. Deze pracht en praal hebben hun vruchten afgeworpen in de prachtige musea die de stad te bieden heeft, alle kunstsoorten hebben wel een plek gekregen binnen de muren van de stad. Aan geschiedenisschatten ook geen gebrek. Maar al dit moois heeft ook een keerzijde. Wat ooit een bedevaartsoord voor kunstenaars of anders denkende was, is nu een plek geworden waar men een keer geweest moet zijn. Van tieners tot gehele gezinnen moet iedereen er een keer geweest zijn. Wat de stad naar mijn inziens niet volledig ten goede heeft gedaan, wanneer je in het centrum bent is er geen moment dat je geen toerist ziet. Wanneer je de Mona Lisa wilt bewonderen moet je over de koppen heen kijken en wil je ergens naar binnen dan reiken de rijen tot het einde van de straat. Zelfs wanneer je ergens een cappuccino besteld wordt dit je bijna niet eens in dank afgenomen. Wanneer je er van houdt om onder de toeristen te zijn moet je absoluut naar Parijs gaan, prefereer je wat meer vrijheid dan zou ik even verder zoeken.
Stad
  • Prachtige musea
  • Adembenemende architectuur
  • Goed metro netwerk
  • Jongeren uit de EU gratis toegang tot musea
  • Overladen door toeristen
  • Hoge prijzen
Review geplaatst op 2017-01-30
9
Frankrijk Parijs
JBussers was hier 01 jul 2016
Disney Land Parijs is niet alleen voor kleine kinderen, integendeel. Afgelopen zomer ben ik de eerste keer naar Disneyland gegaan. In dit megapark draait het niet om de attracties. Het draait hier om de show en de aankleding. Als je binnenkomt heb je al direct een prettig gevoel en wil je meer zien. Zo loop je binnen in een westernstraat en wordt je uitgenodigd om verder te lopen. Maar goed, waar begin je. Er zijn vele attracties met vele lange rijen. De tip die ik wil meegeven is dan ook dat je 2 of meer dagen moet gaan om alles gezien en gedaan te krijgen. Daarnaast wil ik alleen maar zeggen Geniet
Stad
  • Show
  • aankleding
  • Attracties
  • Lange wachtrijen
  • Prijzig
Review geplaatst op 2016-10-20
7
Frankrijk Parijs
JBussers was hier 01 jul 2016
Je staat midden in Parijs en wilt vele bezienswaardigheden toch even snel zien. Je hebt een probleem, denk je, omdat alles best ver uit elkaar ligt. Maar voor bijna elk probleem is een oplossing toch? Inderdaad, de Seine. De Seine? Ja, ga het water op. Met de rondvaartboten in Parijs is het mogelijk om snel en effectief vele bezienswaardigheden te bezoeken. Zo kan je een selfie maken met onder andere het Louvre, Le Musée d'Orsay, Les Invalides, l'Assemblée Nationale, L'Institut de France, L'Hôtel de Ville, La Concierge, Place de Concorde, Grand Palais, Palais de Chaillot, Notre Dame en natuurlijk de Eiffeltoren. De prijzen van de verscheidene rondtochten verschillen, de route van de boten soms ook. Let dus goed op of je een engelse sprekende rondleiding hebt en vraag waar je allemaal langs komt.
Stad
  • snel veel bezienswaardigheden zien
  • Relax op het water
  • Vaak druk
  • Je kunt niet alles van alle kanten zien
Review geplaatst op 2016-10-20
9
Frankrijk Parijs
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Zoek je een perfecte slaapplek midden in Parijs dat niet al te duur is, dan heb ik een geweldig hotel voor je. Vertel het niet door, want dan kan ik zelf niet meer reserveren. Het is Hotel D’Albe en het ligt in de wijk Quartir Latin. Het is een echt stadshotel, ideaal gelegen in een drukke levendige straat vol winkeltjes en restaurantjes. Het metrostation ligt om de hoek en de promenade langs de Seine ook. Op loop afstand (binnen een paar minuten) ben je bij de Notre Dame, het Louvre en het Centre Pompidou. De (kleine) kamers zien er gelikt uit en zijn brandschoon. Je krijgt een uitgebreid ontbijt met alles erop en eraan en dat is voor franse begrippen heel bijzonder. Als je uit het hotel komt heb je meteen het echte vakantiegevoel. Zo druk en gezellig en het is er beslist niet onveilig. Een echte aanrader dus !! Het adres: Hotel D’Albe, Rue de la Harpe 1 Albehotel@wanadoo.fr
Stad
  • geweldig hotel
  • midden in het centrum
  • gezellige wijk
  • sfeervolle stad
  • kamers zijn wel klein
Review geplaatst op 2017-03-08
7
Frankrijk Parijs
ChristaThieme was hier 01 jan 2009
Parijs, de stad van de liefde. Daar moet je toch één keer in je leven geweest zijn en dan het liefst met je geliefde waar je (nog steeds) helemaal hoteldebotel van bent. De Eiffeltoren, het Louvre met de Mona Lisa en nog veel. Wij hebben gebruik gemaakt van een 10dagenkaart waar je 10 dagen lang gratis gebruik kan maken van de metro. Op die manier en met de benenwagen kom je een heel eind. Met een directe verbinding van de Thalyss naar Gard du Nord in het midden van de stad is Parijs eenvoudig te bereiken.
Stad
  • Met de metro kom je overal
  • Cultuur opsnuiven in een wereldstad
  • Leuke kleine eettentjes
  • De metrobewegwijzering in Gard du Nord
  • De souvenirkleedjes bij elke bekende plek
Review geplaatst op 2017-01-28