Parijs Artikelen & Blogs

Reisnieuws

TV: World's toughest towns

Gepubliceerd: 19 okt 2009
0

Toeristische steden lijken op het oog vaak veilig, maar wat schuilt er op de plekken waar de meeste mensen niet komen? Discovery Channel zocht het uit.

In MacIntyre’s Toughest Towns gaat de onderzoeksjournalist Donal MacIntyre opzoek naar de duistere kant van tien wereldsteden.

Wereldsteden

Parijs, Washington D.C. en Mexico-stad zijn steden met een rijke historie aan cultuur en architectuur. Steden die juist om die reden ook veel toeristen trekken. Toch hebben ze ook een keerzijde. MacIntyre duikt in de diepere lagen van de stad en onthult wat achter het pracht en praal eigenlijk schuilgaat.

Achterstandswijken

De achterstandswijken van vele wereldsteden puilen uit van geweld, drugshandel, ontvoering, prostitie en georganiseerde maffia: van de straatbendes in Miami tot de huurmoordenaars in Mexico-stad en van de rassenrellen in Parijs tot de overheersing van de Camorra in Napels.

Criminaliteit van dichtbij

MacIntyre’s Toughest Towns laat de criminaliteit van dichtbij zien. Zo ervaar je als kijker met eigen ogen wat de politie meemaakt op patrouille door de stad, die misschien wel ooit op jouw favoriete citytriplijstje stond. De vraag rest of je na het zien van dit programma nog steeds je reisgids gelooft...


De eerste aflevering is aanstaande donderdag 22 oktober om 22.00 te zien op Discovery Channel.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Frankrijk artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
Wat een nachtmerrie: verdwaald tussen de skeletten

17 jun 2017, Het zal je maar gebeuren: verdwaald raken in een ondergronds labyrint vol botten en schedels. En dan ook nog eens voor bijna drie dagen. Deze nachtmerrie werd afgelopen week werkelijkheid voor twee Franse tieners in Parijs.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.