Normandie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Normandie image

Leegwaaien in Manche

Normandie
Frankrijk
Gina63

Leegwaaien in Manche

Onze twee honden kwamen letterlijk op onze weg toen we amper een weekje verhuisd waren. Een uitgemergeld scharminkeltje stond in de berm te snuffelen, maar rende weg toen we de auto aan de kant zetten om het diertje van een gewisse dood te redden. Groot was onze ontsteltenis toen we 4 hondjes aantroffen, twee pups en hun ouders. Achtergelaten op een dumpplaats, als oud vuil. Het kwam goed, met hulp van de dierenbescherming, de politie en een hondenhotel. Uiteindelijk kwam een van de pups mee naar ons nieuwe huis en zouden de andere drie via het asiel vast snel een nieuw onderkomen vinden. Sara was meteen op haar gemak, uit zichzelf zindelijk en erg communicatief. Maanden later kwamen we in contact met de mensen die haar zusje hadden geadopteerd. Er werd een reunie geregeld. Ondertussen hadden we na aandringen bij het asiel vernomen dat de vader een spuitje had gekregen. Welk een groot verdriet en gevoel van frustratie en onmacht. Hadden we maar... Echter, drie van de vier honden hadden toch een goed thuis gevonden, nietwaar? Een toevallige blik op de website van het asiel deed de tijd even stilstaan. De moeder was blijkbaar weer teruggebracht, ze zou een kind hebben gebeten. Er werd geen moment getwijfeld. Snel naar het asiel en de moeder voor een tweede keer redden!

Op vakantie gaan zonder de viervoeters is geen optie. Ze zijn dol op autorijden en genieten van het landschap en al wat ze zien. Daarom kiezen we onze reizen voortaan gericht uit, zodat de hondjes er veel plezier aan beleven. En als zij gelukkig zijn, zijn wij gelukkig, zo simpel is het!

Vorig jaar zijn we voor het eerst in Surtainville geweest. Een leuk huisje gehuurd en lange wandelingen aan het strand gemaakt. De honden waren meteen dol op het zand. En renden vrolijk achter de zeemeeuwen aan, tot ze kleine stipjes werden. Thuis is dat niet mogelijk, maar aan zee voelen ze dat er vrijheid heerst. En daar genieten ze dan ook optimaal!

Vandaar dat we dit jaar weer naar Surtainville zijn gegaan, in een ander huisje van dezelfde verhuurders. Maar daarover een andere keer.