Carcassonne beste reistijd

Het weer in Carcassonne

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Carcassonne te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Carcassonne? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Carcassonne

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Frankrijk:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Frankrijk:

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Corsica:


De beste reistijd voor Carcassonne is mei, juni, september. Voor veel Europese landen geldt het voor- en najaar als beste reisseizoen, zo ook voor Carcassonne. Voor het Middellandse Zeegebied geldt ook dat voor- en najaar veruit de beste reistijd is; vermijd dit gebied in de zomer, in verband met de grote drukte. Boven de lijn LyonBordeaux kan na- en zeker voorjaar onstabiel weer betekenen.


Reisadvies Carcassonne: is Carcassonne veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
8 mei Feest van de overwinning, 14 juli Nationale Feestdag, 11 november Wapenstilstand.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Carcassonne

Beste foto's & tips van Carcassonne

'554547' door karinm '554547' door karinm

FrankrijkCarcassonne

FrankrijkCarcassonne

Fietsen naar de burch

karinm

De fietsroute Canal de Garonne/Canal du Midi is prachtig. Startend in Bordeaux kun je over oude spoorbanen en jaagpaden langs het kanaal fietsen, helemaal tot de Middellandse zee. Wij fietsten tot aan Port-la-Nouvelle, onder Narbonne, zo'n 500km. Er zitten stukken tussen die minder goed onderhouden zijn, maar het is bijna nergens klimmen, je rijdt immers langs de vlakke kanalen, en komt langs vele sluisjes. Het kanaal wordt nu vooral gebruikt door pleziervaart. Op de route ligt ook Carcassonne met z'n mooie burcht, oude straatjes en natuurlijk kun je daar het streekgerecht cassoulet met worst, eend en bonen niet overslaan, al ligt dat midden in de zomer waarschijnlijk wat zwaar op de maag.

'850901' door ChristaThieme '850901' door ChristaThieme

FrankrijkCarcassonne

FrankrijkCarcassonne

Doorgedraaid

ChristaThieme

Mocht je deze zomer (2018) het prachtige kasteel in Carcasonne bezoeken, schrik dan niet van de gele cirkels op zijn muren. Veel Fransen kunnen niet lachen om het kunstproject in Carcassonne waar gele strepen over de citadel zijn getrokken. Kijk je vanaf het goede punt dan lijkt het alsof op de citadel een groot schietschijf is geschilderd. De plaatselijk VVV heeft het over ’excentrieke concentrische cirkels” en ze zijn het werk van kunstenaar Felice Varini, ter ere van de 20e verjaardag als UNESCO werelderfgoed. Gelukkig is het geen verf, maar zijn de gele ringen dunne strips van aluminium. Veel toeristen en inwoners van het stadje vinden het ’lelijk’ en ’een schande’. Een local die wij spraken vertelde zelfs dat er inwoners zijn de de boel saboteren en midden in de nacht stukjes van de muur aftrekken. Je vindt de resten gele aluminium ook her en der op straat terug. Om dat te voorkomen hangen er bordjes met de waarschuwing dat het verboden is om het kunstwerk aan te raken en dat er bewakingscamera's hangen. Er wordt gesproken over historische kunst bevuilen, vandalisme en dat het een schande is dat er tienduizenden euro’s voor zijn betaald. Ik heb begrepen dat het gehele project de stad 250.000 euro heeft gekost en dat terwijl er ook veel geld nodig is voor onderhoud. Er is zelfs een petitie opgestart om de cirkels te verwijderen. Jaarlijks bezoeken meer dan vier miljoen mensen het kasteel, dat na de Eiffeltoren het meest bezochte monument is in Frankrijk. Het is dan ook best lastig om het kunstwerk zonder toeristen gefotografeerd te krijgen. Aan het eind van de zomer worden de strepen verwijderd. Er is niet alleen tegenstand. Een aantal kunstliefhebbers vinden het prachtig. Het is dus in ieder geval gelukt het kasteel weer eens onder de aandacht te brengen. Wat vind jij ervan?

'1075573' door karinm '1075573' door karinm

FrankrijkCarcassonne

FrankrijkCarcassonne

Carcassonne in het...

karinm

De fietstocht langs het Canal du Midi gaat van Sète aan de Middellandse zee naar Toulouse. Je kunt deze tocht verlengen naar Bordeaux via het Canal de Garonne. Wij hebben m in omgekeerde richting gefietst, een heerlijke fietstocht zonder al te veel stijgen langs het kanaal. Je komt dan op het laatste stuk langs de vestingstad Carcassonne. De versterkte oude binnenstad is prachtig om doorheen te dwalen, en vanaf de Pont Neuf, zie je de vesting al liggen. ‘ s Avonds wordt deze vesting aangelicht en krijgt een beetje een mysterieuze sfeer, zeker in het” blauwe uurtje”. De drukte kun je vermijden door in het vroege voorjaar of laat in het najaar te gaan, of te zorgen dat je niet midden op de dag een bezoek brengt. Wij waren er op een frisse dag in mei, en druk was het zeker niet.

Laat kaart zien