Oulu

Oulu is een stad met bijna 200.000 inwoners in het westen van Oulu. Het is de hoofdstad van de provincie Oulu en ligt aan de monding van de rivier Oulujoki aan de Botnische Golf. Omdat het de enige grote stad in de noordelijke helft van Oulu is, wordt Oulu ook wel de hoofdstad van het Noorden genoemd.

Informatie over Oulu

Beste foto's & tips van Oulu

'453435' door rickieboy31 '453435' door rickieboy31

FinlandOulu

FinlandOulu

Het Stille Volk

rickieboy31

Dit stille volk woont al sinds jaar en dag in het Finse dorpje Suomussalmi. Het is nog nooit iemand gelukt contact te leggen met dit timide volkje.

'295369' door vivelafem '295369' door vivelafem

FinlandOulu

FinlandOulu

Op weg naar Noord...F

vivelafem

Op weg naar Noord Finland...het ijs is al behoorlijk dik. Het rode bootje heeft net de loods afgezet bij het vrachtschip waarop ik zat. Niet veel later zaten we vast in gigantisch dik ijs waardoor een ijsbreker ons 'vrij' moest maken. Uren hebben we vastgelegen in het ijs. Wat een mooie ervaring was het, de kou, het landschap, het geluid van brekend ijs...

'342259' door moma '342259' door moma

FinlandOulu

FinlandOulu

Het wordt weer licht

moma

De midzomers in het hoge noorden zijn heel bijzonder. De zon gaat niet meer helemaal onder en je hebt de hele dag 'daglicht'. Ook de kleurstellingen zijn door de warmte apart. Wanneer ik zelf naar deze foto kijk verlang ik toch wel weer naar die zon.

Laat kaart zien