Lapland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Indrukwekkende geweien

Lapland,
Finland


Een tip: ga eens in de zomer naar Fins Lapland. Je waant je wat de aanblik van de meren betreft in Canada, zo verstild en spiegelend. Maar ook de wildlife die je onderweg tegenkomt is niet te versmaden, elanden lopen over de weg en je kunt ze spotten in de weilanden langs de route. Zoals deze twee, met hun indrukwekkende geweien.

In de winter is het toeristische hoogseizoen in Finland, en dat is te merken aan de vele reclameborden voor huskeytochten door de sneeuw, skiscooters etcetera. Ongetwijfeld avontuurlijk en mooi. Maar ook druk. In de zomer zijn er nauwelijks toeristen te vinden, en tot mijn verbazing worden de meren ook niet voor recreatie gebruikt. Waarschijnlijk is het water te koud. Je ziet wel vissers op de oevers, en leuke vissershuisjes van de locals.
Wil je genieten van de prachtige natuur van Finland, van het gevoel alleen op de wereld te zijn, ga dan in de zomer! Ga bij voorkeur met je eigen auto, dat scheelt weer een vliegreis.

En nog een tip: als je een roadtrip maakt door Scandinavië, ga dan eerst naar Finland en dan pas naar Noorwegen. Als je andersom rijdt valt Finland wellicht wat tegen omdat het landschap daar minder spectaculair is dan in (het noorden van) Noorwegen.