Eifel

In het Eifelgebied zijn de meeste steden nog niet overladen met toeristen. Er is natuur, cultuur en er zijn ondanks de relatieve rust wel veel toeristische voorzieningen. Hellenthal is hier een van, een groot wildpark gelegen in de bossen met roofvogels. Ook vind je in de Eifel het dierenpark Eifel-Zoo. Vroeger waren er vulkanen in Eifel, vandaar ook dat het landschap hier vulkanisch is gevormd. De overblijfselen van deze vulkanen zie je nog in de steden Daun en Gerolstein.

Informatie over Eifel

Beste foto's & tips van Eifel

'510366' door liane '510366' door liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Walking in the clouds

liane

De bossen in de Eifel zijn prachtig. Vooral in de herfst...de kleuren zijn mooi en soms hangt er een mystieke mist. Het bos verandert dan in een soort sprookjesbos.

'510758' door ejbaaijens '510758' door ejbaaijens

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Schnitzelparadijs

ejbaaijens

In de buurt van Cochem zagen we drie weken geleden dit landschap. De herfstkleuren dwarrelen neer op de bomen. De zon zakt richting de bergrand. We zitten buiten op een terras, terwijl de geur van schnitzels de menukaart vooruitsnelt. Natuurlijk een fris Moezel wijntje erbij. Heerlijk en ook een luxe om er zo even tussenuit te zijn.

'499940' door martinhectors '499940' door martinhectors

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Monschau

martinhectors

Monschau is een gezellig stadje in de Duitse Eifel. Je vindt hier mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, knusse terrasjes en goede restaurants. De omgeving van Monschau is uiteraard ook geschikt voor eindeloze wandelingen en mooie fietstochten. Erg leuk voor een dagje uit.

Laat kaart zien