Bonn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Drie boeiende internationale exposities

Bonn,
Duitsland


We zijn vorige week een paar dagen naar Bonn geweest. De aanleiding daarvoor waren drie internationale exposities in de Kunst- und Ausstellungshalle der BRD (KAH). Mij werd al eerder sterk aangeraden daar eens heen te gaan. Er wordt regelmatig gewisseld, zodat je het beste van tevoren kunt nagaan op welk moment er tenminste twee exposities zijn die je aanspreken. In ons geval was dat een tentoonstelling over de Dogon in Mali, “Werelderfgoed uit Afrika”, én over de achtergrond van het Victoria & Albert Museum in Londen, “Art and Design for all”.
Beide exposities zijn van internationaal formaat, zeer uitgebreid en perfect opgezet en toegelicht, ook door middel van film en computeranimaties. Zo is er o.a. een verbluffende animatie van de bouw van het helaas afgebrande Crystal Palace, een reusachtig bouwwerk van glas en staal dat 564 m lang en 124 m breed was. Daar werd in 1851 de allereerste Wereldtentoonstelling gehouden.
Bovendien liep in de KAH een derde bijzondere tentoonstelling genaamd “Anime!” (niet te verwarren met Manga) over de Japanse tekenfilm die door het razend knappe “Spirited Away” bij ons bekender is geworden.
De KAH beschikt over een mooie winkel met design artikelen en een afzonderlijke, rijk gesorteerde boekwinkel, een café en een restaurant. Je brengt er met gemak een hele dag door. Er mag niet gefotografeerd worden. Op maandag gesloten.
Wie van musea houdt, komt in Bonn helemaal aan zijn trekken, want de KAH ligt aan de zogenoemde Museumsmeile. Vanuit het centrum van Bonn is die gemakkelijk met de U-Bahn te bereiken.
Over deze en toekomstige internationale exposities in de KAH is meer te lezen op de website:

[url="http://www.kah-bonn.de/" target="_blank"]www.kah-bonn.de/[/url]