Berlijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ik zie driedubbel!...

Berlijn,
Duitsland


Als u Berlijn gaat bezoeken sla dan zeker het Reichstag niet over. Het is de plek waar sinds 1999 de Duitse Bundestag (parlement) zetelt. Ook de verkiezingen van de Duitse bondspresident vinden hier sinds 1994 elke vijf jaar plaats. Daarnaast is het een architectonisch hoogstandje waar menig fotograaf zich kan uitleven. Zo zag ik deze heren met zijn drieën in uniform naast elkaar staan en kon het niet laten er een foto van te maken.
Meld je bezoek voor de Reichstag vooraf aan, om teleurstelling tijdens het bezoek te voorkomen. Zonder bevestiging van aanmelding en je identificatiebewijs, kun je de Reichstag namelijk niet bezoeken. Vanwege veiligheidsoverwegingen worden geen uitzonderingen gemaakt.
Aanmelden kan heel eenvoudig vooraf online: enkele weken voor je bezoek kun je jezelf en je medereizigers online aanmelden. In het aanmeldingsproces kun je meerdere gewenste tijdsloten selecteren. Welk tijdslot je de Reichstag uiteindelijk kunt bezichtigen, staat in de bevestigingsemail. Deze bevestigingsemail dien je mee te nemen bij je bezoek aan de Reichstag. Aanmelding verloopt via de officiële website: www.bundestag.de.
Adres: Platz der Republik 1, 11011 Berlin-Tiergarten
Dagelijks geopend van 8:00 tot 24:00 (de laatste bezoekers mogen uiterlijk om 22:00 naar binnen). Entree is gratis