West Jutland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lemvig, Denemarken een stadje wat vaak vergeten wordt om te bezoeken...

West Jutland,
Denemarken


Het leven hier staat op vele manieren in contrast met het globale leven, men leeft eenvoudig, met respect voor de grond leggende menselijke waardes, zoals elkaar groeten en tijd te nemen om met elkaar een gesprek te voeren. zelfs als toerist!

Lemvig is het grootste stadje van de gemeente, prachtig gelegen in een heuvellandschap en onderaan Lem Vig. Het stadje is historisch. De haven met zijn activiteiten, helaas gekenmerkt door de moderne ontwikkeling in de visserij, maar waar scheepswerf en visafslag nog steeds zijn te vinden. Straten met kleine en grote winkels waar de lokale bewoners evenals toeristen elkaar tegenkomen en hun inkopen doen. Het kerkorgel die met z’n prachtige muziek de mensen ’s ochtends uit hun slaap wekt en waar het mooie kerkplein het middelpunt is van kleine en grote gebeurtenissen.

Een avondtocht langs de bocht van het fjord is goed voor lichaam en ziel of je nu op de fiets of te voet bent. Op het moment dat de avondzon zijn laatste stralen over de stad werpt en zich spiegelt in het rustige water. Of op een najaarsdag waar de wind een gevecht aangaat met alles en iedereen en de golven voorziet van witte schuimtoppen. Ongeacht het jaargetijde doet het licht goed en voelt de lucht gezond en fris aan.

Visserij en landbouw zijn beroepsmatig altijd belangrijk geweest voor de streek. Dat betekend ook dat de meeste mensen gemakkelijk verse producten hebben kunnen verkrijgen en indien u op bezoek bent vergeet dan niet een kijkje in de lokale vishandel en slagerij. De natuur en het leven zoals dat geleefd wordt hier in de omgeving. Hier vindt men ook een groot aantal kunstenaars die hun ideeën en gedachten op schitterende manier in hun kunstwerk weergeven.

Lemvig is op vele manieren één en dezelfde plaats en dan toch weer veel verschillende plaatsen, het is een omgeving wat het wilde en het milde weergeeft. Ook al schijnt de zon en de wind is in het oosten, kan men door eenvoudige waarnemingen de ruwte zich zien afspiegelen. Bomen in het open landschap, of een West-Jutlands gezicht, gekenmerkt door wind en weer.

[url="http://en.wikipedia.org/wiki/Lemvig" target="_blank"]http://en.wikipedia.org/wiki/Lemvig[/url]