Denemarken Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Volksfeest leidt tot geboortegolf

Gepubliceerd: 28 jul 2008
0

Eind april worden op de Faeröer eilanden altijd opvallend veel baby's geboren. Volgens het statistiekbureau van de Deense eilandengroep komt dat door de nationale feestdag die negen maanden eerder wordt gevierd.

Het statistiekbureau zag dat exact veertig weken na het St. Olavs Feest elk jaar sprake is van een kleine geboortegolf. Het aantal geboortes schommelt dan rond de 385 en volgens de statistici is dat aantal aanzienlijk hoger dan in andere periodes. Blijkbaar duiken de eilandbewoners tijdens het feestgedruis massaal tussen de lakens.

St. Olav Feest
Het St. Olavs Feest wordt sinds 22 jaar gevierd op 28 en 29 juli en is de Faeröerse equivalent van onze Koninginnedag. St. Olav was een Noorse koning die het Christendom naar de eilanden bracht. Tijdens het feest gaat bijna de helft van de bevolking uit huis om zich in traditioneel kostuum uit te dossen, een grote roeiwedstrijd bij te wonen en/of daarna flink te gaan drinken.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Denemarken artikelen
Reisnieuws
15 etiquetteblunders op reis en hoe je ze voorkomt

03 mei 2017, In sommige landen is slurpen de normaalste zaak van de wereld. Maar brood in je soep dopen ho maar! Het moge duidelijk zijn, etiquetteregels verschillen behoorlijk per land. Met deze traditionele tips ga je op tussen de locals. Al zien ze onze ove...

0
Reisnieuws
Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

13 mrt 2017, Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

0
Reisnieuws
's Werelds meest en minst corrupte landen. 4 reisregels

27 feb 2017, Waar loop je als reiziger het meeste risico om een corrupte politieman tegen het lijf te lopen? Of het risico om afgeperst te worden? En waar komen dit soort praktijken juist het minst voor? Dit zijn volgens de index van anti-corruptie-agentschap ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.