Rila-gebergte

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bustrip Rila, Bulgaars landelijk huis

Rila-gebergte,
Bulgarije


Als je voldoende dagen hebt tijdens je stedentrip, trek dan een dag uit om het Rila klooster te bezoeken. Je ervaart dan ook het landelijke Bulgarije.
Je kunt natuurlijk kiezen voor een prijzige complete alles inclusief excursie. Wij hebben gekozen voor de lokale bus. Zodoende zijn er diverse stops in de dorpen onderweg en zitten er niet alleen toeristen in de bus.

Er is een apart busstation om de bus naar het Rila klooster te nemen. Aan de uitvalsweg Tsar Boris III richting Kulata in het zuid westen van de stad. . De bus vertrekt stipt om 10.40. Op de toeristenkaart stond vermeld alleen in het weekend. Maar hij gaat dus elke dag! Kaartje koop je bij de chauffeur. 11 Lev / 6,50 €. Het is een 18 seater en vol is vol. Kom dus niet op het laatste moment.

Met de stops erbij (in Rila zelfs 20 min) duurt de reis 2,5 uur. De weg is verder prima. Landschappelijk steeds de bergen in zicht, boerenland en verlaten fabrieken.

Je hebt 2 uur de tijd om het klooster/kerk/museum bezoeken. Een lunchpakket is fijn als je niet veel tijd in het restaurant daar wilt doorbrengen. Om 15.00 uur vertrekt de bus voor de retourreis. Weer op tijd kaartje kopen bij de chauffeur. Zelfde prijs. De terugreis duurt 2 uur dus om 17.00 uur ben je weer terug bij het busstation.