Federation of Bosnia and Herzegovina image

Federation of Bosnia and Herzegovina


Beste reistijd

Federation of Bosnia and Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
Canipel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Federation of Bosnia and Herzegovina

Het weer in Bosnië-Herzegovina

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Bosnië-Herzegovina te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Bosnië-Herzegovina? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Bosnië-Herzegovina

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Bosnië-Herzegovina:De beste reistijd voor Bosnië-Herzegovina is april t/m september. Bosnië-Herzegovina heeft koude sneeuwrijke winters en warme zomers. Ben je hartje zomer in Bosnië en breng je de vakantie het liefst niet zwetend en puffend door, ga dan naar het noorden waar het een paar graden frisser is. In de lentemaanden april en mei wordt Bosnië wakker uit zijn winterslaap en biedt het een mooi schouwspel van verse en kleurrijke bloemen. Voor een actieve reiziger is dit de allerbeste tijd om naar Bosnië-Herzegovina te gaan. Ga je met de auto, wijk dan niet van de wegen af, er is nog altijd een waarschuwing voor landmijnen.