Luik omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verboden terrein

Luik omgeving,
België


Niet ver van Spa kan je Aywaille vinden. Daar start één van de mooiste wandelingen van België, namelijk langs de Niglinspo.

Dat is een zijriviertje van de Amblève en de enige bergrivier van België.
Afgelopen weekend las ik dat het wandelpad enkel nog toegankelijk is voor bewoners van de omgeving. Blijkbaar was het er de laatste maanden zo druk dat de burgemeester deze beslissing nam.

Ik begrijp de overlast wel, maar waar mogen de Belgen nog naartoe? Er werd opgeroepen om vakantie in eigen land te houden. Daarna werd er opgeroepen om niet naar de kust te komen. Dat was tijdens de hittegolven van afgelopen weken - te druk. Toen werd ook nog eens benadrukt dat het verboden is om in open wateren te zwemmen. Nu worden populaire wandelingen in de Ardennen verboden. Naar het buitenland gaan, is eveneens een dingetje, want er zijn oranje en rode regio's in het land, waardoor we in het buitenland verplicht worden om 2 weken (of 10 dagen) in quarantaine te zitten. Tja... zeg het maar! :-S


*Ondertussen: een oproep om wél naar de kust te komen, want het toerisme, winkels en horeca hebben catastrofale zomer. Really?