Luik omgeving

Niet ver over de grens bij Maastricht ligt de Belgische stad Luik. De stad bevindt zich in het gebied waar de hoger gelegen Ardennen overgaan in de meer heuvelachtigere Haspengouw. Rondom Luik tref je veel groene natuurgebieden aan, vooral heuvels en dalen die door de Maas en andere wateren zijn uitgeslepen. 

Informatie over Luik omgeving

Beste foto's & tips van Luik omgeving

'189854' door janhermens '189854' door janhermens

BelgiëLuik omgeving

BelgiëLuik omgeving

Anubis en Het Pad der

janhermens

Nabij Ovifat bevindt zich de burcht Reinhardstein. Deze is gebouwd in 1354 en is particulier bezit. De burcht bevindt zich op een rotspunt in het dal van het riviertje de Warche en is de hoogst gelegen burcht van België. Vlakbij de burcht stort de waterval van Reinhardstein zich in de Warche. Met zijn 60 meter verval is het meteen ook de hoogste van het land. Pas in 1969 werd de burcht grondig opgeknapt. De burcht is bewoond maar toegankelijk voor toeristen. Er loopt ook een pittoreske wandelroute langs. Voor de populaire jeugdserie "Het Huis Anubis" en de bioscoopfilm “Anubis en Het Pad der 7 Zonden” zijn hier diverse opnamen gemaakt.

'499730' door abytravel '499730' door abytravel

BelgiëLuik omgeving

BelgiëLuik omgeving

Oude bascule op...Mon

abytravel

Het station van Montzen- ooit uitgeroepen tot mooiste station van België- ligt er tegenwoordig verlaten bij. Ooit was dit een druk kruispunt van spoorlijnen oa lijn 24 van Tongeren naar Aken en lijn 38 naar Hombourg deden het aan. Nu passeert er alleen nog goederenverkeer en worden er locomotieven gewisseld op het uitgebreide rangeerterrein ernaast. Achtergebleven voorwerpen roepen nog de sfeer en bedrijvigheid van weleer op. Op éen van de perrons staat bv nog een oude weegbrug, waarvan de afleesschijf inmiddels verdwenen is. De grafitti op de muur erachter kun je er daardoor doorheen zien.

'504573' door abytravel '504573' door abytravel

BelgiëLuik omgeving

BelgiëLuik omgeving

Achtergelaten...

abytravel

Naast textielindustrie was de omgeving van de Vesdre ( of Weser) ook een ideale plek voor de vestiging van een zgn. preventorium: een sanatorium voor Tbc-patiënten in een vroeg stadium. Het gele gebouw op de foto huisvestte vnl. kinderen waarvan een besmetting was vastgesteld of werd vermoed, maar die nog geen (ernstige) klinische symptomen van de ziekte vertoonden. Door de zuivere lucht en de beschutte bouw hoopte men ze gezond te krijgen en te houden. Vandaag de dag ligt het gebouw er verlaten bij evenals de rode brandweerwagen die al sinds jaar en dag naast de ingang staat.

Laat kaart zien