Antwerpen reviews

Schrijf als eerste een review!
8
België Antwerpen
Dalix was hier 01 jun 2019
Anders Antwerpen Antwerpen kent vele bezienswaardigheden, die de meeste mensen wel kennen. Laat ik je meenemen naar een paar mooie plekjes, juweeltjes in deze prachtige stad. Als de portemonnee het toelaat kan je in het centrum fantastisch lunchen in ‘Het Gebaar’ (Leopoldstraat 24). Chef kok Roger van Damme is beroemd om zijn toetjes, prachtige creaties waarbij jij niet de enige zult zijn die er een foto van maakt! Een ‘Bolleke’ drinken in het oudste café van Antwerpen, ‘Den Engel’, gebouwd rond 1400 op de Grote Markt, mag niet ontbreken. Hier zat de bekende Antwerpenaar Fonske tot zijn 101ste elke dag op dezelfde plek zijn biertje te drinken. Vele foto’s herinneren je aan deze vriendelijke man. Of ga terug naar de Middeleeuwen en drink een biertje in de ‘Pelgrom’ (Pelgrimstraat 15), een kelder uit 1425. Ik beloof je dat je je even in een serie van Floris en Sindala waant. Eten kan je overal in Antwerpen. Vooral de ‘kaaien’ zijn een aanrader, waar ze in het seizoen heerlijke mosselen serveren. Voor en overnachting is hotel ‘Banks’ (Steenhouwersvest 55, net achter de Groenplaats) een goede optie. Zij bieden van maar liefst halfvijf tot acht uur gratis tapas en wijn! De volgende ochtend is een bezoekje aan de Voetgangerstunnel een aanrader. Deze tunnel die onder de Schelde loopt, werd gebouwd in 1933 en is bekend om zijn prachtige houten roltrappen. De tunnel zelf doet surrealistisch aan en is zeer fotogeniek. Veel plezier!
Stad
  • Alle bezienswaardigheden zijn goed te bewandelen
  • Makkelijk bereikbaar
Review geplaatst op 2019-08-23
10
België Antwerpen
hansdewildt was hier 01 sep 2015
Onder de rook van Antwerpen en een dampende kernreactor aan de Schelde ligt het plaatsje Doel. Doel raakte in de jaren 60 bekend door de uitbreidingsplannen voor de haven van Antwerpen, die het dorpje zou laten verdwijnen. Er moest een droogdok komen. De bewoners van het mooie plaatsje protesteerden tegen deze plannen, met als gevolg dat de sloopwerkzaamheden werden uitgesteld. In 2009 begon men toch met de sloop van woningen binnen en buiten de kern van het dorp, maar deze werkzaamheden werden in de loop van dat jaar weer stilgelegd na een kortgeding bij de rechtbank. Het dorp is nu grotendeels verlaten en in verval geraakt. Eigenlijk is het nu een spookstad geworden. Maar België zou België niet zijn, als het onderhoud van het dorp niet gewoon door zou gaan. Dus….het gras wordt nog steeds gemaaid….de post wordt nog steeds bezorgd (300 inwoners)….en de bus rijdt nog steeds door Doel en stopt zelfs bij de haltes. Sterker nog…….de plaatselijke kerk is onlangs nog voor een kapitaal gerestaureerd. Het is prachtig om door de vervallen straatjes te lopen, de huizen binnen te gaan en de stilte over je heen te laten komen. Noem het spookachtig….maar voor de liefhebbers van Urban fotografie is dit een paradijsje !!!!!
Stad
  • Bizar om te zien
  • heel rustig
  • geen toeristen
  • Urban fotografie
  • Even zoeken voordat je het vindt
Review geplaatst op 2017-02-03
9
België Antwerpen
hansdewildt was hier 01 sep 2014
In een voormalig pakhuis aan de Waalsekaai in Antwerpen vind je een van de mooiste fotomusea van Europa. De fotocollecties bevat foto’s van de vooraanstaande fotografen als Cartier-Bressons, Robert Adams en Man Ray. Maar er zijn ook maandelijks nieuwe tentoonstellingen van hedendaagse fotografen. Ook zijn er veel documenten, opname- en afdrukapparatuur die de evolutie tonen met verschillende cameratypes. In de museumshop zijn prachtige foto’s en geschenken te krijgen. Er is ook een filmhuis met dagelijks wisselende voorstellingen en niet te vergeten een geweldig bar-restaurant “Mangia e Bevi” waar je heerlijk kunt eten. Het museum is Dinsdag t/m Zondag doorlopend geopend. Dus ga je een keertje naar Antwerpen, dan is het zeker de moeite waard om langs dit fotomuseum te gaan. Zie www.fotomuseum.be
Stad
  • prachtig museum
  • bekende fotografen
  • heerlijk restaurant
  • entree betalen
Review geplaatst op 2017-02-11
10
België Antwerpen
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Al vanaf de Middeleeuwen beschikt Antwerpen over een uitgekiend waterstelsel. In feite is het een soort rioolstelsel, ook wel “de Ruien” genoemd. Oorspronkelijk was het een open grachtensysteem waar bootjes in konden varen en dat in open verbinding stond met de Schelde. Later werden de ruien overwelfd en kwam er een gescheiden rioolwaterafvoer. Sinds 2005 zijn de ruien te bezichtigen en het is echt de moeite waard om een lange of korte wandeling te maken. Je ziet o.a. 200 prachtige oude gewelven, oude sluizen, bruggen en nissen. Een kijkje in de korte rui is zonder gids, maar als je dat gezien hebt, wil je meer !! Een wandeling in de lange rui is met gids. Je gaat door het gangenstelsel, gedeeltelijk te voet en gedeeltelijk met een bootje. Het is er soms donker, maar beslist de moeite waard en je kunt er prachtige foto’s maken. Je kunt ter plaatse regenlaarzen en een zaklamp krijgen voor het geval dat….. De tocht begint vanuit het “Ruihuis”. Adres en openingstijden zijn te vinden op www.ruihuis.be
Stad
  • anders dan anders
  • unieke wandeling
  • leuk ook met een bootje
  • interessant
  • neem schone kleren mee
Review geplaatst op 2017-02-12
9
België Antwerpen
hansdewildt was hier 01 sep 2014
Bij de oever aan de Schelde staat het Museum Aan de Stroom (MAS). Hou je niet van musea, dan is het toch de moeite waard om dit gebouw te bezoeken. Het is ontworpen door een Rotterdams architecten bureau (Neutelings) en de bouwkosten bedroegen 40 miljoen. Het gebouw heeft 10 verdiepingen (opeen gestapelde dozen) is 60 meter hoog en heeft geweldig lange roltrappen die in een spiraal naar boven gaan. De wanden zijn van glas en boven op het gebouw heb je een geweldig uitzicht over Antwerpen en kun je prachtige foto’s van de stad maken. Weer eens een ander uitzicht dan vanaf de grote toren van de Kathedraal. Het MAS is het nieuwe grote stadsmuseum, maar vooral ook de “Toren van het Volk”. Daarom is het vrij toegankelijk en dagelijks (behalve maandag) tot middernacht geopend. Via www.mas.be kun je een impressie van het gebouw krijgen en alle verdere informatie, zoals de collecties, routebeschrijving, enz. Even kijken en je bent verkocht
Stad
  • Prachtig gebouw
  • verschillende collecties
  • is vrij toegankelijk
  • mooie omgeving
  • kan druk zijn
Review geplaatst op 2017-02-10
8
België Antwerpen
Fransvdg was hier 01 okt 2013
In Antwerpen zul je je zeker niet vervelen. Dat begint al bij aankomst in het prachtige station. Neem de tijd maar om er in rond te kijken. Vlak ernaast vind je de Zoo, de bekende dierentuin. En aan de andere kant van het station kom je bij de diamantairs en in de Joodse wijk. Als je een keer heerlijk Joods wilt eten raad ik je Hoffy’s aan in Lange Kievitstraat 52. Aan de Meir vind je het Koninklijk Paleis, met fraaie versieringen, ook uit de tijd dat België nog bij het Koninkrijk der Nederlanden hoorde. De kathedraal en het stadhuis zijn andere belangrijke bezienswaardigheden, net als het standbeeld daar vlakbij van de Romein Brabo die aan het handwerpen is. De hand van de reus Druon Antigoon belandt zo in de rivier de Schelde. Een andere prachtige kerk is de Sint-Paulus aan de Veemarkt. Natuurlijk hoor je dan ook naar het MAS, te gaan: het Museum aan de Stroom, waarin de stadsgeschiedenis prachtig wordt getoond. Op het dak van het MAS heb je een heel mooi uitzicht over de stad en de rivier. Iedereen die van Jugenstil houdt raad ik aan om met de tram naar de wijk Zurenborg te rijden. In en rond de Cogels-Osylei kijk je je ogen uit. Na zoveel bezienswaardigheden zul je wel weer ergens trek in hebben gekregen. Wat dacht je van een heerlijk Belgisch biertje? Dan kan ik café Bier Central aanbevelen, aan De Keyserlei 25. Zij hebben daar meer dan driehonderd bieren op fles en zo’n twintig soorten bier die van de tap komen. Proost!
Stad
  • veel cultuur
  • prima keus aan horeca
  • gezellige stad
  • soms druk
Review geplaatst op 2016-10-24