Seoul

'452535' door Soraya '452535' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Kleurrijk Seoul

Soraya

Wat kan ik zeggen over Seoul... Ik vond het een geweldige stad, wat een fijne sfeer! Loved it! Hier kon je lekker langs de Hangang rivier wandelen met - als je heel goed kijkt - uitzicht op de N Seoul Tower. Je kunt vanaf hier boottochtjes maken en 's avonds zijn alle bruggen verlicht. Ook werd er hier veel gefietst en hardgelopen, genietend van de rust in deze metropool. Gewoon mooi en fijn!

'447871' door Soraya '447871' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Gyeongbokgung paleis

Soraya

Tijdens ons bezoek aan het Gyeongbokgung paleis zijn we verrast. We lopen hier wat versuft, met jetlag, rond en zijn onder de indruk. Van de (dak)pannen op de stenen muurtjes, de mooie schilderingen op het hout, de drukte, maar toch ook de rust. En achter het paleis is nog veel meer moois. Dit is een van de vijvers achter het paleis. Wat een overweldigende rust; heerlijk. In de herfst moet het hier op zijn mooist zijn, wanneer de bladeren van kleur veranderen...

'449167' door Soraya '449167' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Themacafe Seoul

Soraya

Seoul, wat vond ik dat een fijne en bijzondere stad! In Seoul heb je veel themacafé's, onder andere van Hello Kitty. Een knalroze café met alleen maar Hello Kitty. Van aankleding tot lekkernijen (cake, taart, etc.). De Koreanen zijn dol op dit soort cafés en ze weten van aanpakken! Zo ook in dit café, waar iedere gast een 'note' of tekening achter kan laten. Het hangt er VOL mee. Leuke sfeer, maar brandveilig zal het niet zijn...

'512842' door RenskeSpijkers '512842' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Koreaanse schone

RenskeSpijkers

Deze schone Koreaanse stond te poseren met haar aanstaande man in Namsangol Hanok Village. Dit is een traditioneel Koreaans dorpje waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Hier en daar kom je Koreaanse stelletjes tegen die in traditionele kledij op de foto gaan. Vele van hen zijn verloofd en hebben een "love shoot" voor ze het huwelijksbootje instappen.

'531839' door LKleemans '531839' door LKleemans

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Trick eye museum

LKleemans

Het Trick Eye Museum is een kunstgalerij met schilderijen die gemaakt zijn volgens de 'trompe l'oeil' techniek; een schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet waardoor elk 2D schilderij de illusie geeft dat het een 3D schilderij is. In plaats van dat je naar elk schilderij staat te kijken kunnen bezoekers interactief bezig zijn door zelf plaats te nemen in elk kunstwerk. Wanneer je vervolgens op de aangegeven plaats een foto maakt zie je, terugkijkend naar je foto, welk effect jouw positie in het kunstwerk heeft. Het is een ontzettend leuk museum en elke foto die je genomen hebt geeft een grote lach op je gezicht. Echt een aanrader!

'512681' door RenskeSpijkers '512681' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Oogcontact

RenskeSpijkers

Namdaemun Market is een drukke, traditionele en de grootste markt in Korea. Je vind er heel veel kraampjes en winkeltjes die alles verkopen! Veel winkeltjes hebben exact hetzelfde assortiment maar hanteren andere prijzen. Via smalle straatjes kom je weer in een totaal ander gedeelte waar je ineens tussen de noodlebarretjes staat en waar ze je maar al te graag aan hun tafeltje hebben. Een geweldige plek dus om je in de middag te bevinden met je camera. Voor deze foto ben ik in het midden gaan staan van een kruispunt. In alle drukte zag ik in de verte een man aankomen met een kar vol handel. Ik maakte de foto snel want er kwam een scooter aan die zo vol was beladen dat hij niet kon stoppen want dan zou hij omvallen. Later toen ik de foto terugkeek zag ik pas dat de man met de kar mij ook had gezien...

'265471' door josde8 '265471' door josde8

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Het hoogste gebouw va

josde8

63 building, het hoogste gebouw van Seoul. Met de lift ga je, tegen betaling, na de 60ste verdieping en kunt dan rondom van het uitzicht genieten. mits het weer een beetje meewerkt. Alternatief is de Seoul-tower. Ook prachtig uitzicht, maar ga dan tegen schemering.

'431291' door jeroenvankersen '431291' door jeroenvankersen

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Kkultarae

jeroenvankersen

Deze jongens verkochten met heel veel lawaai heerlijke suikerspinachtige snoepjes op een zaterdagmiddag in het centrum van Seoul. Het was er enorm druk en de snoepjes vlogen als zoete broodjes over de toonbank.

'447306' door Soraya '447306' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Love is... matching o

Soraya

In Azië is het helemaal HIP als geliefden er hetzelfde uitzien. Dit blijft niet alleen bij het dragen van hetzelfde t-shirt... Nee, je komt er zelfs koppels tegen die van schouders tot teen matchen. Bijzonder vind ik het.

'517146' door RenskeSpijkers '517146' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Traditionele kleding

RenskeSpijkers

Tijdens ons bezoek aan het Gyeongbokgung paleis in Seoul werden we verrast door een groepje traditioneel geklede Koreanen. Het was helaas niet helemaal echt voor een bijzonder moment aangezien de mannen allemaal een plakbaardje op hadden. Gelukkig straalde deze dame als een échte traditionele Koreaanse.

'450128' door Soraya '450128' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Wandeling langs de...

Soraya

Vanaf Hwaseomoon Gate zijn we langs de vestingmuur 'bergopwaarts' gegaan. Hier kwamen we nauwelijks mensen tegen. Hooguit wat bewoners. Halverwege rusten we uit en drinken we wat. We worden aangesproken door een Koreaanse; of we uit Nederland komen. Huh?! JA! Het meisje studeert in Utrecht aan het conservatorium en herkende de taal. Leuk! Ze geeft ons de tip verder door te lopen en naar Hyehwa te gaan, een wijk onderaan de heuvel. Daar schijnen leuke restaurantjes te zitten. Ze heeft gelijk :) Maar eerst genieten we boven nog van de rust en het uitzicht. Alsof je even niet in een metropool bent. WOW!

'456598' door Jan10e '456598' door Jan10e

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Treed binnen...

Jan10e

De secret garden van het Changdeokgung Paleis heeft diverse prachtige paviljoens. Dit is de entree en het dak van een van de paviljoens. De tuin zelf heeft mooie vijvers en wandelpaden. Deze secret garden was bedoeld voor ontspanning en recreatie van de koninklijke familie. Changdeokgung Paleis is het 2e paleis van de Joseondynastie in 1405. DIt tweede paleis voldeed meer aan de principes van ruimte en landschap. Je moet wel apart entree betalen voor de secret garden en kan alleen met een gids. Het prachtige paleis zelf mag je wel op eigen houtje doorheen struinen.

'412838' door awesomemore '412838' door awesomemore

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Op t randje

awesomemore

Spanning als blijvende herinnering. Daar waar het grind ophoudt ligt de grens tussen Noord en Zuid Korea. De twee landen staan als Kain en Abel tegenover elkaar, verbeeld door de Zuid Koreaanse militair op de voorgrond en links van de de glimmende deuren een Noord Koreaanse broeder.

'415531' door awesomemore '415531' door awesomemore

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Suck it

awesomemore

Bij BBQ Korea style wordt er flink wat (rook) afgezogen. Men heeft daar een prima systeem voor bedacht met voor iedere BBQ tafel een eigen afzuigkap.

'451517' door Soraya '451517' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Met oog voor detail

Soraya

Wat mij zo opviel in Seoul was de orde. Ik verwachtte drukte, chaos en wanorde van alle kanten tegelijk. Een mierenhoop van zwarte bolletjes. Maar nee! Druk(te) ja, maar geordend. Wat een verademing! Gewoon heerlijk. In deze foto een vertaling van mijn beleving. Als je fruit maar netjes tentoongesteld ligt. Ik ben in ieder geval verkocht! ;)

'530127' door LKleemans '530127' door LKleemans

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Gyeongbokgung Palace

LKleemans

In het noordelijk deel van Seoul vind je het paleiscomplex Gyeongbokgung. Het was het belangrijkste en grootste paleis uit de Joseondynastie. Het paleis werd ontworpen door minister Jeong Do-jeon in 1394 in opdracht van koning Taejo van Joseon, de eerste monarch van de Joseondynastie. Het is een zeer groot en mooi complex, volledig ommuurd. De mannen op de foto zijn de poortwachters die met een mooie show afgelost worden.

'450605' door Soraya '450605' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Koreaans uitzicht

Soraya

Wij vonden Seoul een geweldige stad. Je kijkt er je ogen uit! Deze kunstenaar had het goed bekeken. Hij werkte op een mooi punt in de oude traditionele wijk (Bukchon Hanok Village) van Seoul. Met dit soort uitzichten raak je wel geïnspireerd lijkt me!

'452783' door Soraya '452783' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Kenmerkend

Soraya

Een hele simpele foto. Voor mij mooi en typerend voor Korea. Als ik aan mijn reis naar Seoul denk, komt het volgende in me op: oprechte schoonheid, puur, fijn, traditioneel en cultuur en natuur zijn samen één.

'414306' door awesomemore '414306' door awesomemore

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Oud of nieuw

awesomemore

Bukchon is zo'n beetje de laatste traditionele wijk van Seoul. Ingeklemd tussen het Gyeongbok Palace, Changdeok Palace en de Jongmyo Royal Shrine ligt de wijk hier al zo'n 600 jaar rustig haar ding te doen. Het uitzicht is in de loop der eeuwen flink veranderd zoals op deze foto goed te zien is.

'88772' door vlinder '88772' door vlinder

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Wachter

vlinder

een van de wachters bij een belangrijk gebouw, eerlijk gezegd vergeten waar vergeten

'451736' door Soraya '451736' door Soraya

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Oog voor detail

Soraya

Als ik met mijn camera rondloop focus ik me maar al te graag op details; patronen, structuren, etc. Aandacht voor kleine dingen maken sommige dingen voor mij juist heel groots. In de traditionele wijk Bukchon Hanok Village kijk ik m'n ogen uit... wat een oog voor detail, combinatie maar rust en uitwerking. Intens genieten!

'413403' door awesomemore '413403' door awesomemore

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Hiddink

awesomemore

Laat je niet afleiden door al die Koreanen die met rare ijsjes in hun handen staan te poseren. Nee, wie goed kijkt ziet dat het in deze foto maar om een ding draait: Hiddink-san, die oude koffieleut.

'519114' door awesomemore '519114' door awesomemore

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Henri Art Village

awesomemore

Vlakbij Seoul en de grens met Noord-Korea ligt de kunstenaarskolonie Henri Art Village. Het dorp is een verzameling van bijzondere en minder bijzondere gebouwen. De bevolking bestaat uit schrijvers, fotografen, regisseurs, etc. Er zijn musea, galeries, cafe's, restaurants en winkeltjes. Deze foto is een voorbeeld van het laatste. Een winkeltje waar men herinneringen (en noodles) verkocht. De drie dames zijn iets uit het verleden en zorgden niet alleen bij ons voor een blije blik. Dorp is een absolute aanrader om te bezoeken en in te overnachten. Wij sliepen bij fotograaf Ansel thuis: www.motif1.co.kr

'408079' door Jan10e '408079' door Jan10e

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Bedriegertjes

Jan10e

Dit is wat men in Seoul doet op een te warme dag... Je gaat gewoon met je kids tussen de bedriegertjes zitten en laat je lekker bedriegen door het verkoelende water. Dit is op het langgerekte plein tussen de twee rijstroken van de brede boulevard naar het Gyeongbokung paleis.