Seoraksan NP

In het noordoosten ligt het Seoraksan National Park en is het enige nationale park dat ook op de Wereldergoedlijst staat. Het is een druk bezocht park maar met een reden; het landschap is er schitterend mooi. Vooral in de herfst moet je zeker een bezoek brengen aan dit park, wanneer de bladeren allemaal in verschillende kleuren te zien zijn.

Informatie over Seoraksan NP

Beste foto's & tips van Seoraksan NP

'511759' door RenskeSpijkers '511759' door RenskeSpijkers

Zuid-KoreaSeoraksan NP

Zuid-KoreaSeoraksan NP

The Peak

RenskeSpijkers

Neem de kabelbaan naar 'The Peak' van Seoraksan NP en na een korte klim sta je op de top van een bijzondere berg. Het park is druk bezocht door veel koreanen die allemaal besmet zijn met het 'Hike' virus. In de meest complete outfits stapt met over de uitgestippelde paden van het park. Je kunt alle kanten op. Een korte wandeling van 3 uur of een twee daagse wandeling alles is mogelijk. Zorg dat je hier niet in het weekend bent. Het is hier dan gewoon té druk. De hotels in het park zijn behoorlijk prijzig dus neem een leuk klein hotelletje, of guesthouse in Sokcho, wat meteen een leuk klein vissersstadje is!

'1110040' door herman m '1110040' door herman m

Zuid-KoreaSeoraksan NP

Zuid-KoreaSeoraksan NP

Ulsanbawi Rock

herman m

Ulsanbawi Rock, gelegen in het Seoraksan National Park in het noordoosten van Zuid-Korea, bestaat uit zes granieten toppen en maakt deel uit van het Seorak gebergte. Het Nationale Park beslaat een oppervlakte van ongeveer 360 km² en valt onder bescherming van de Unesco. Niet ver van het park liggen prachtig witte stranden langs de oostkust. Het park zelf heeft vele wandelroutes en beschikt over een grote variatie aan valleien, kristalheldere beekjes en weelderig groene bossen die een uitgelezen mogelijkheid bieden voor niet alleen wandelen, maar ook o.a. klimmen en raften.

Laat kaart zien