Gwangju

Met 1,4 miljoen inwoners is Gwangju de zesde stad van Gwangju, gelegen in het zuidwesten van het land. De stad heeft een uitgebreid metronetwerk, waarmee je prima toegang hebt tot alle attracties. Verder zijn er verspreid over het jaar geregeld festivals, waaronder de Gwangju Biennale.

Informatie over Gwangju

Beste foto's & tips van Gwangju

'367536' door Jan10e '367536' door Jan10e

Zuid-KoreaGwangju

Zuid-KoreaGwangju

Wereldse monnik

Jan10e

Tijdens de afdaling van de Seukuram Grotto naar de Bulguksa Tempel (4 km) ontmoeten we een sportief tweetal. Monniken die na hun ochtenmeditatie en lunch de berg op en weer af wandelen in een stevig tempo. De oudste sprak ons op hun terugweg aan. De eerste vraag (en die door vele Zuid Koreanen gesteld wordt) Where do you come from? brak voor hem het ijs helemaal (het was rond de 35 graden) en hij begon over zijn reizen en buitenlandse vrienden te vertellen. Hij nodigt ons uit om hem te volgen naar de tempel waar hij woont en dan zou hij ons de Bulgakse Tempel via een achterdeur binnenlaten. In zijn tempel is het meditatiecentrum. We zien de verblijfs'cellen' van de monniken. Zijn collegamonniken zijn ook aan het ontspannen. Een paar spelen badminton. We krijgen een bliksemrondleiding. En hij wil graag ons clubje op de foto zetten voor de tempelpoort. Daar is hij op deze foto dus mee bezig. Een heel spontane en hartelijke ontmoeting die een kijkje in de persoonlijke dagbesteding van monniken heeft opgeleverd.

'218390' door 1976Ben '218390' door 1976Ben

Zuid-KoreaGwangju

Zuid-KoreaGwangju

Koreaanse Hazes?

1976Ben

In oktober val je in Zuid Korea van het ene festival in het andere. In Gwangju was het jaren 70/80 festival aan de gang. Had niets te maken met het toendertijd gaande zijnde activisme voor democratie vanui Gwangju, maar puur nostalgie. Overal optredens, van kleinschalig (zoals hier) tot groots en professioneel.

Laat kaart zien