Gangwon-do

Gangwon-do is een provincie in het noordoosten van Gangwon-do, aan de Japanse Zee. De hoofdstad van de provincie is Chuncheon. Gangwon-do heeft verschillende steden, maar de provincie is het meest in trek als skigebied, vooral in Seorak-san in de omgeving van Sokcho.

Informatie over Gangwon-do

Beste foto's & tips van Gangwon-do

'413149' door awesomemore '413149' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Gerrit Hiemstra

awesomemore

Kan me zo voorstellen dat wanneer de herfst aanbreekt in Zuid-Korea, de locale collega van onze eigen Gerrit Hiemstra niet spreekt over koufronten en stormen maar over bomen en bladeren.

'520552' door awesomemore '520552' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Heksenkring

awesomemore

Een heksenkring is een cirkel van paddestoelen. In Zuid Korea is men hiermee ook bekend. Ze hebben er zelfs een beeldengroep van gemaakt. Een soort eerbetoon aan de paddestoel. Je vindt dit kunstwerk in het Haesindang Park waar nog veel en veel meer paddestoel sculpturen staan. Meer info over paddestoelen en dit park: http://journeylism.nl/haesindang-penis-park-near-samcheok-in-south-korea-province-of-gangwon-do/

'413663' door awesomemore '413663' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Cultuur verschillen

awesomemore

Een kleurrijk verschil tussen de gemiddelde Nederlandse en Zuid-Koreaanse senior: het kleurenpallet van de kleding. Waar in Nederland mensen soms wegvallen tegen de achtergrond, zal dat een Koreaanse leeftijdsgenoot niet snel overkomen. Hardloopschoenen en de zonnekleppet maken de outfit compleet.

Laat kaart zien