Gangwon-do beste reistijd

Het weer in Gangwon-do

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Gangwon-do te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Gangwon-do? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Gangwon-do

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Gangwon-do:


De beste tijd om Gangwon-do vrij van muggen, hitte en ijskou te bezoeken is in september en oktober. In het voorjaar is de temperatuur ook oké, maar heb je wat meer kans op regen. De hete zomermaanden gaan gepaard met een hoger tyfonenrisico.


Reisadvies
Voor Gangwon-do geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
1 maart Dag van de Onafhankelijkheidsbeweging, 6 juni Herdenkingsdag, 15 augustus Bevrijdingsdag, 26 t/m 28 september Ch’usok Festival.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Gangwon-do

Beste foto's & tips van Gangwon-do

'413149' door awesomemore '413149' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Gerrit Hiemstra

awesomemore

Kan me zo voorstellen dat wanneer de herfst aanbreekt in Zuid-Korea, de locale collega van onze eigen Gerrit Hiemstra niet spreekt over koufronten en stormen maar over bomen en bladeren.

'520552' door awesomemore '520552' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Heksenkring

awesomemore

Een heksenkring is een cirkel van paddestoelen. In Zuid Korea is men hiermee ook bekend. Ze hebben er zelfs een beeldengroep van gemaakt. Een soort eerbetoon aan de paddestoel. Je vindt dit kunstwerk in het Haesindang Park waar nog veel en veel meer paddestoel sculpturen staan. Meer info over paddestoelen en dit park: http://journeylism.nl/haesindang-penis-park-near-samcheok-in-south-korea-province-of-gangwon-do/

'413663' door awesomemore '413663' door awesomemore

Zuid-KoreaGangwon-do

Zuid-KoreaGangwon-do

Cultuur verschillen

awesomemore

Een kleurrijk verschil tussen de gemiddelde Nederlandse en Zuid-Koreaanse senior: het kleurenpallet van de kleding. Waar in Nederland mensen soms wegvallen tegen de achtergrond, zal dat een Koreaanse leeftijdsgenoot niet snel overkomen. Hardloopschoenen en de zonnekleppet maken de outfit compleet.

Laat kaart zien