DMZ

De Koreaanse DMZ (Demilitarized Zone) is een bufferzone tussen Noord-Korea en DMZ. Aan weerszijden van de streng bewaakte grens staan de Noord- en DMZanse legers klaar om zich te verdedigen tegen de vijand. De grens heeft een lengte van 248 kilometer en is vier kilometer breed. In die zone liggen nog vele landmijnen.

Informatie over DMZ

Beste foto's & tips van DMZ

'531109' door LKleemans '531109' door LKleemans

Zuid-KoreaDMZ

Zuid-KoreaDMZ

Op de grens van oorlo

LKleemans

Een paar jaar geleden ben ik voor 4 maanden naar Zuid Korea vertrokken om daar een semester aan Sogang University te studeren. Daar heb ik een bezoek gebracht aan de DMZ, de DeMilitarized Zone, waar de grens tussen Noord en Zuid Korea ligt. Dit is een unieke plek waar twee landen, die officieel nog in oorlog zijn met elkaar, zo dicht én bewapend tegenover elkaar staan. Ik heb gekozen voor de ‘Panmunjom’ tour, een unieke ervaring naar de grens waar je ook met beide benen in Noord Korea kan staan. Voor wie het leuk vindt om te lezen heb ik in een blog mijn verhaal vertelt over deze hele dag en alle spanningen die daar hangen.

'522460' door awesomemore '522460' door awesomemore

Zuid-KoreaDMZ

Zuid-KoreaDMZ

Stare-down

awesomemore

De ontspanningsvereniging va het Amerikaanse leger in Zuid Korea - KoriDoor - organiseert trips naar de DMZ/JSA - de grens tussen de beide Korea’s bij Panmunjom. Het is een fascinerende tour. Onderweg loop je onder andere door tunnels die onder de grens zijn gegraven door de Noord-Koreanen, kijk je naar een modeldorp aan de Noord-Koreaanse kant waar als het licht ’s avonds beneden aangaat, het ook op zolder brandt omdat er geen vloeren in de huizen zitten en je kunt in een van de VN barakken de grens oversteken zonder neer geschoten te worden. De spanning die zo nu en dan ontstaat tussen de twee landen is overal voelbaar en wordt verbeeld door deze twee Zuid-Koreaanse militairen die op 10-20 meter afstand van strak naar hun collega’s aan de Noord-Koreaanse kant staan te kijken.

'563937' door Soja '563937' door Soja

Zuid-KoreaDMZ

Zuid-KoreaDMZ

Hoop!

Soja

In de DMZ zone ligt ook het park Imijngak - dit park is een soort herinning dat noord en zuid Korea gescheiden zijn. In dit park kan je de Freedom Bridge zien welke gebruikt werd om gevangene te ruilen, daarnaast staat er ook een oude trein overgebleven uit de oorlog. Er is ook een hek waar mensen bandjes aan vast maken met de hoop dat Korea ooit weer verenigd zal zijn.

Laat kaart zien