Vietnam reisblogs

Een onvergetelijk reis

EstherB was er (tot 15 jul 2008) Gepost op 26 apr 101 reacties

Hanoi, vertwijfeld sta te wachten. Door het drukke autoverkeer kan ik nooit de overkant bereiken. Plots wordt ik stevig bij mijn arm gepakt en letterlijk meegesleurd de weg op.
Een oude man kijkt me vriendelijk aan en zegt "Just walk". Gelukkig bereik ik veilig de overkant. Voordat ik "Thank you" kan zeggen is de man al verdwenen in de menigte.
Ik begeef me naar het Hoan Kiem Meer waar ik een bankje in de schaduw weet te bemachtigen en om even rustig weer op adem te komen. Het getoeter, het drukke verkeer en de warmte werd me na de lange vlucht allemaal eventjes téveel.
Hanoi is vol met leuke straatjes, winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes en wat zeker niet mag ontbreken is een fietstochtje met Becak.

Halong Bay, de aankomst is één grote teleurstelling. Het merendeel is toerist en dat zijn er zover het oog kan zien honderden. We worden in groepjes ingedeeld en komen terecht bij een Frans gezin en Australisch gezin en twee Engelse jonge meiden. Met een klein bootje worden we aan boord gebracht van een luxueus schip. Na een klein uurtje hebben we de drukke haven achter ons gelaten en zien we alleen wat schepen in de verte. De aanblik van de prachtige krijtstenen rotsen is overweldigend. Het eten aan boord is alsof we in een tweesterren restaurant zijn en we worden op onze wenken bediend.
In de daarop volgende erg vroege ochtend liggen de kajaks klaar en genieten we van de weldadige rust en het prachtige uitzicht, een moment dat we nooit zullen vergeten en in ons geheugen vastleggen.

Hue, wij bezochten de Citadel, het koninklijke paleis, diverse pagodes, de graftombes en tot slot maakte we een tochtje van een uur over de Parfumrivier. Even relaxen in de hitte.

Hoi An, een gemoedelijke plaats met leuke steegjes en bekend om haar kleermakers.
Wij gaan echter voor een kookcursus en voordat we daar aan beginnen eerst de markt op om onze inkopen te doen. Zoals altijd is mijn camera weer rijkelijk opgewonden.
De kookcursus is leuk om te doen en we genieten na van onze eigen gemaakte gerechten met een goed glas wijn.

Ho Chi Minh City, al lopend deze stad van alle kanten bekeken en vervolgens natuurlijk de Cu Chi Tunnels bezocht (gelukkig voordat de busladingen met Japanse toeristen het kamp innamen).
De Cao Dai Temple, wat een indruk heeft dit op mij gemaakt, hier geen geloofsonderscheid maar het Buddhisme, Taoisme, Confucianisme, Christianity en Islam; gewoon bij elkaar in één tempel en wat een kleurenpracht, blauw, rood, geel en wit voor mij een fantastisch schouwspel voor hen bittere ernst. Het enige onderscheid wat er wel wordt gemaakt is dat de vrouwen en mannen apart zitten.

De Mekong-Delta, vanaf het water is een net een bioscoop film die aan je voorbij trekt. Ogen en oren kom ik te kort en ik geniet met volle teugen. De floating market van Cantho moet het hoogtepunt van dit gedeelte van de reis worden. Maar voor mij was de hele Mekong-Delta een lust voor het oog.


EstherB Positie 32146 (0 p.) Lid sinds 16-09-2008 Foto's en tips: 71 Blogs: 5 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Halong Bay
blogfoto nr. 2
De kleurenpracht in de Cao Dai Temple
blogfoto nr. 3
Leven leven langs en op de Mekong Delta
blogfoto nr. 4
De markt van Hoi An
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De Ierse Roadtrip in 2006
4 1
Gepost op 25 mei
Ierland Cork
De Komodo Varaan
4 4
Gepost op 23 april
Indonesië Flores
Een droom-moment
0 2
Gepost op 23 april
Zuid-Afrika Kaapstad

Reacties bij deze blog

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Leuk geschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.