Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zaterdagmarkt in Can Cau

Noord Vietnam,
Vietnam


Het bezoek aan de zaterdagmarkt in Can Cau vond ik bijzonder. Hier komen veel minder toeristen dan op de markt in Bac Ha en de ligging is fantastisch mooi!

Vanuit Bac Ha vertrokken we die ochtend redelijk vroeg met de auto richting Can Cau. Onderweg zien we steeds meer prachtig geklede Hmong vrouwen, bepakt en bezakt, met ossen en karren en gewoon op de rug. Na een half uur rijden stappen we uit en lopen het laatste stukje met de locals mee naar de markt.

De markt ligt op een prachtige plek: een vallei tussen de bergen. Op de markt zijn verschillende 'wijken' met soortgelijke waar (kleding, voeding, huisraad, vee). De markt is niet alleen de wekelijkse markt om spullen te kopen, het is ook een heel sociaal gebeuren. Mensen uit de wijde omtrek komen hier naartoe om bij te kletsen en zaken te doen.

Vooral bij de kleding is het erg druk als we aankomen, het is een explosie van kleuren. Als we verder lopen zien we de veemarkt tegen de helling aan, hier vinden we voornamelijk mannen. Weinig kleur hier, maar wel een gaaf gezicht! al die mannen met hun ossen in deze schitterende omgeving!

Exif: Nikon D7000: Sigma 24-70 bij 24mm / ISO 125 / f8 / 1/160s