Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beetje ondeugend

Mekong Delta,
Vietnam


Vanuit de hoofdstad Saigon werden we met een auto naar Ben Tre in de Mekong Delta gebracht. Hier startte onze 3 daagse tocht over de Mekong naar de grens met Cambodja bij de plaats Chau Doc. Dit deden we op een verbouwde oude rijstboot van Mangocruises.
Deze boot is eigenlijk één grote hotelkamer en een deel voor de bemanning. Alle maaltijden werden verzorgd en de aanwezige gids ging mee op uitstapjes. We werden goed verwend op ons privé terras met lekkere maaltijden.
Het is prachtig om vanaf de boot het leven op en langs de Mekong te zien. Enige nadeel van onze tocht was de stroming. Het was in oktober en dus net na de regentijd. De stroming was sterk en het varen nam (te) veel tijd in beslag. Hierdoor waren we af en toe (te) laat aan wal voor een fietstochtje of bezoek aan een markt.
Het programma moest fors aangepast en sommige uitjes werden geschrapt. Gelukkig lukte het af en toe wel en dan was het heel mooi om bij de rivier rond te lopen. De mensen waren uitermate vriendelijk en fotograferen was hoogstens een probleem vanwege de bescheidenheid.
Deze oude dame wilde ook wel. Ze was heel vrolijk, lachte veel, maar probeerde ook haar tanden te verbergen. Hierdoor ontstond dit een beetje ondeugende portret.