Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mekong dame

Mekong Delta,
Vietnam


Tijdens onze reis door Vietnam en CAmbodja hebben we twee nachten/ drie dagen doorgebracht op een tot hotelkamer omgebouwde sampam. We hadden een klein beetje pech, omdat de Mekong aan het einde van de regentijd(oktober) snel stroomde. Uiteraard moesten wij stroomopwaarts en daar had de sampam moeite mee. Hierdoor liepen we steeds achter op het schema en zaten we veel op de boot en werden de uitstapjes kort.
We waren gestart in Ben tre en zouden 's avonds afmeren in Sa Dec. Dat haalden we echter pas in de loop van de volgende ochtend. Geluk bij een ongeluk was dat er toen net markt was. De mensen waren zeer aardig, de markt niet toeristisch en het was heel leuk om er te fotograferen.
Deze dame stond in een heel kleurrijke kraam met allerlei gekleurde stofjes. Ik vond haar zelf ook heel kleurrijk . Opvallend is ook de combinatie van de traditionele (wel met een modern kleurtje) kegelhoed en haar lippenstift. Het eerste kom je heel veel tegen in Vietnam, maar het tweede niet al te vaak op een doordeweekse markt.