Halong Bay en noordkust reisblogs

1-2 november: Halong-baai

montsemario was er (tot 02 nov 2012) Gepost op 05 nov 121 reacties

Na een dagje Hanoi hadden we de komende week zo’n beetje geregeld. Vanwege de weersverwachting zijn we gelijk met het beste begonnen, de Halong-baai. We wilden hier graag met mooi weer zijn om er mooi foto’s te kunnen schieten.
Hier naartoe gaan houdt in heerlijk op een boot (mini cruise) zitten en naar de prachtige omgeving kijken. Een karstengebergte steekt te midden van de zee uit. Een prachtig plaatje!
(Eigenlijk is het plaatje vergelijkbaar met dat van Guilin/Yangshuo in China, alleen is dit karstgebergte minder hoog maar naar onze mening is het hier romantischer vanwege de zee).
We verbleven op een mooi schip en we boften, want vanwege de lage bezetting kregen we een suite toegewezen in plaats van de reguliere kamer die we geboekt hadden, Superrelaxed! Dus een extra ruime kamer, met balkon en jacuzzi. Het kon niet beter! Overdag hebben we heerlijk van het uitzicht genoten, een heerlijke, uitgebreide lunch geserveerd gekregen en hebben we een boottochtje gemaakt door een vissersdorp die op zelfgemaakte, drijvende en vooral erg simpele huisjes woont (maar wel elke dag met een prachtig zicht wakker worden). Voordat de zon onderging hebben we nog heerlijk gezwommen in de oceaan die ook best warm was! Owja, nadien hebben we een tig gangen diner geserveerd gekregen dat, inderdaad, heerlijk was. Nadien genoten van de zonsondergang op ons eigen balkon. En ontspannen. Zoals we het drie weken lang niet zo ‘ intensief’ haaden gedaan.
Wat ‘n perfecte dag!
We hebben op het schip overnacht en na een heerlijk uitgebreid ontbijt en brunch de volgende ochtend, een kleine excursie naar een grot en een kleine wandeling door de bergen met schitterend uitzicht over de baai, zijn we terug gegaan naar Hanoi; om daar, na ‘n paar uurtjes wachten gelijk door te gaan met onze volgende excursie…

ps: foto's op http://www.flickr.com/photos/14971012@N06/

montsemario Positie 3657 (20 p.) Lid sinds 16-07-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 43 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

5, 14 en 15 januari: Phnom Penh
0 3
Gepost op 15 januari
Cambodja Phnom-Penh
6-13 januari: Zon, Zee, Sihanoukville
4 4
Gepost op 12 januari
Cambodja Sihanoukville

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Fantastisch dat je dat zo kan ervaren. Ben benieuwd naar het volgende hoogtepunt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.