Vietnam

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vietnam image

Drieweekse route door Vietnam

Vietnam
Azië
Larahant

Drieweekse route door Vietnam

In drie weken tijd Vietnam ontdekken? Dat kan zeker met deze route. Starten doen we in het noorden in Hanoi en eindigen in het zuiden in Ho Chi Minh City. Onderweg kom je een hoop leuke steden en plaatsen tegen.  

1. Hanoi

Onze route gaat van start in Hanoi. Een super leuke stad, vol met kraampjes. Hier kan je heerlijke street food eten en natuurlijk super goedkoop! Probeer er ook zeker eens een lokale ‘bia’. Dat is vers bier dat meteen verkocht moet worden. Daardoor wordt het verkocht aan een spotprijsje. 

In Hanoi zijn er enkele straten volledig geweid zijn aan 1 bepaald item, zo heb je bijvoorbeeld Shoe Street, een straat waar je enkel schoenen kan vinden. Wat je zeker niet mag missen is Train Street. Dit is een smal straatje waar 1 keer per dag een trein doorrijdt. Je kan hier plaats nemen in één van de gezellige barretjes en wachten tot de trein zijn passage maakt. 

2. Halong Bay

We zetten onze route in Vietnam verder. Vanuit Hanoi kan je naar Halong Bay gaan. Wij boekten dit via onze hostel. De meeste hostels bieden goedkope en toch goede cruises aan van verschillende nachten en formules. De meeste cruises hebben een gelijkaardige route.

Na zo een 4 uur rijden doorheen het mooie Vietnam kom je aan bij de haven om aan boord te gaan.

Twee dagen en een nacht brengen we hier door. De eerste dag maakte we een kanotocht in een heel mooi plekje. Ga zeker ook eens in het water, het is er heerlijk warm. Na de kanotocht is het tijd om even uit te rusten op een klein aangelegd strand.  

De eerste dag wordt afgesloten met een heerlijk diner met zonsondergang. De tweede dag begint vroeg. 

We wandelen naar een grot in de buurt, dit is wel een heel druk bezocht plekje. Na een intensieve wandeling door de grot kan je op de boot zelf spring rolls maken. Let op, zo’n cruise is heel leuk maar ook super georganiseerd. Heb je liever wat vrijheid dan raad ik aan om naar Cat Ba te gaan. Cat Ba is net zoals Halong Bay, maar veel rustiger en Je kan in een hostel of hotel blijven overnachten.

3. Ninh Binh

Na 2 dagen reizen we van Halong Bay het platteland, Ninh Binh. Dit is echt een must do op je route doorheen Vietnam. Het Hang Mua Viewing point beklimmen en achteraf uitrusten op een bootje op de Trang An rivier.  Met de scooter doorheen de rijstvelden cruisen en stoppen langs leuke plekjes. Zo leerden we een lokale familie kennen die ons uitnodigde om te dineren bij hen thuis! Een top ervaring was dat. 

Wij verbleven in Tam Coc, een rustig en gezellig stadje iets verder van Ninh Binh. Zoek daar een hostel of airbnb tussen de rijstvelden. Het is er prachtig wakker worden.

4. Hue

Via een nachttrein ga je naar Hue. Een klein stadje waar je op 1 à 2 dagen doorgaat. Een tour met gids doorheen de Oude Citadel is zeker aan te raden! En wil je het graag iets spannender, ga dan naar het Abandon waterpark. Dit waterpark is goed verstopt en je zal eerst een kleine fooi moeten geven aan de bewaker van het park. 

Oh ja, je vindt in Hue ook hele leuke koffiebars.

Om vanuit Hue naar Hoi An te gaan maakten we gebruik van een easy rider. Hierbij ga je achterop bij ervaren motorrijders en die je meenemen over de Hai van Pass. Onderweg worden er verschillende stops gemaakt en ze nemen je mee naar hun favoriete pho restaurant.

Je kan zelf een gedeelte van de route kiezen, wij kozen ervoor om te stoppen aan de Golden Hands Bridge. Heel leuk om te zien . Zorg dat je er rond sluitingstijd bent. Dan is de hele brug zo goed als voor jou alleen.

5. Hoi An

Aangekomen in Hoi An. Wat een leuke stad, moet zeker op je route liggen. ’s Avonds gezellig tussen de lampionnetjes (op de rivier) en overdag kan je relaxen aan het strand en slenteren over de markt. Huur ook zeker en scooter en rijd wat verder dan het centrum naar de rijstvelden.

Fan van sushi? Ga dan zeker opzoek naar Min’s Sushi. Dit is een klein, maar zo leuk restaurant waar de sushi voor je neus wordt klaargemaakt.

In Hoi An nemen we de nachttrein naar Nha Trang. De nachttrein is een ervaring op zich. Je slaapt met 2,4 of 6 personen in een cabine. Zorg zeker voor een trui aanhebt of een dekentje, het kan ’s nachts zeer fris worden.

6. Nha Trang

Nha Trang is een populaire badplaats met heel wat resorts. Leuk om een dagje of 3 te relaxen. Ben je liever wat actiever? Ga dan op zoek naar de Baho WaterFalls. Klimmen en klauteren om aan drie watervallen te geraken. Toch liever wat rustiger, breng dan een bezoekje aan Thap Ba. Hier kan je in modderbaden gaan en geloof me, je voelt je als herboren. 

Na even ontspannen in Nha Trang is het tijd om naar Ho Chi Minh stad te gaan. Hiervoor kies je best een binnenlandse vlucht. Deze vluchten zijn zeer goedkoop en het is maar een uurtje vliegen. 

7. Ho Chi Minh

Ho Chi Minh is de laatste stad op onze route doorheen Vietnam. Het is een zeer drukke stad, en helemaal anders dan alle andere steden in Vietnam. Slenter door de grote stad en bezoek de grootste gebouwen. Veelal zal je ook een trip kunnen boeken naar de Mekong Delta of Cu Chi Tunnels. Wij vonden de Mekong Delta, een beetje teleurstellend. Het is een heel toeristische attractie geworden. Het leukste is het bootje over de Mekong Delta. De Cu Chi Tunnels sloegen we om die reden dan ook over. Wil je graag iets meer lokaal? Dan vraag je best raad aan de mensen van je hotel of hostel. 

 

Zo zag onze route van 3 weken Vietnam eruit van dag tot dag:

Dag 1: Hanoi

Dag 2: Hanoi

Dag 3: Halong Bay

Dag 4: Halong Bay

Dag 5: Ninh Binh

Dag 6: Ninh Binh

Dag 7: Ninh Binh

Dag 8: Hue

Dag 9: Hue

Dag 10: Hoi An

Dag 11: Hoi An

Dag 12: Hoi An

Dag 13: Hoi An 

Dag 14: Nha Trang

Dag 15: Nha Trang

Dag 16: Nha Trang

Dag 17: Ho Chi Minh City

Dag 18: Ho Chi Minh City

Dag 19: Ho Chi Minh City

 

 

Foto's

Halong Bay
Halong Bay
Larahant
Hang Mua in Ninh Binh
Hang Mua in Ninh Binh
Larahant
Hue to Hoi An, Hoi Van Pass
Hue to Hoi An, Hoi Van Pass
Larahant
Nha Trang
Nha Trang
Larahant