Abu Dhabi Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Gepubliceerd: 24 aug 2012
0

In Abu Dhabi, een van de rijkste steden ter wereld, geldt één gouden regel: doe maar gek, dat is al normaal genoeg. Columbus speelt een lang weekend miljonair en raakt tussen de oliesjeiks, Pakistaanse gastarbeiders en Hollywoodproducers verzeild in privébioscopen, ziekenhuizen voor valken en op een uit de kluiten gewassen eiland vol geïmporteerde giraffen en jachtluipaarden.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Alexandra Gossink, Fotografie Peter van Beek

Lotto Weekend Miljonairs

De man van het autoverhuurbedrijf tekent het kinderlijk simpel voor ons uit: neem deze weg van het vliegveld af, sla bij de splitsing rechtsaf en even verderop ligt het hotel aan je rechterhand. Kan niet missen. Is Abu Dhabi echt zo klein en overzichtelijk? Vol goede moed scheuren we in onze middenklasser op weg naar het centrum. Het is al donker maar de wegen zijn hel verlicht – weldra duikt het ene na het andere enorme gebouw op, eveneens badend in licht. De vormen van sommige kolossen lijken de zwaartekracht te tarten door als hypermoderne Torens van Pisa over de weg te hellen, andere tonen een schokkende gelijkenis met een liggende penis. Een witte moskee is van onderaf paars verlicht, waardoor het lijkt of het gebedshuis zweeft.

Ondanks dat de snelheidsmeter een aardige vaart aangeeft, heb ik het idee dat we met een slakkengang voort tuffen – links en rechts worden we ingehaald door glimmende en deels geblindeerde SUV’s, die ons reduceren tot kabouters in een speelgoedauto. Vijf splitsingen later en inmiddels op de weg naar een heel ander emiraat, concluderen we dat de eenvoudige tekening die de autoverhuurder ons meegaf weinig realistisch is. Alles is hier groot, groter, grootst en onwerkelijk (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 24

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Arabische Emiraten artikelen
Handige Tips
Door: Yorick Lips
Uitgerust het vliegtuig in? 4x relaxen op het vliegveld

15 sep 2017, Wat doe jij op de luchthaven om de tijd te doden? Een koffietje drinken? Een tijdschriftje lezen? Of je geld uitgeven in de taxfree zaken? Wij hebben een beter idee: duik het zwembad in! Regel het zo.

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reportage
Abu Dhabi on a budget

08 jun 2015, Indoorschaatsen of outdoorzandduinskiën, importwildlife bekijken of dag en nacht shoppen – niets is te gek in Abu Dhabi. Maar een citytrip hoeft geen bakken met geld te kosten ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.