Abu Dhabi omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Trotse valkenier

Abu Dhabi omgeving,
Verenigde Arabische Emiraten


Als we onze zoon vragen wat hij een van de mooiste reisherinneringen ooit vindt, noemt hij altijd 'Abu Dhabi, in de woestijn'. Als een sprookje in 1001-nacht verbleven we hier, vlakbij de grens van Saoudi Arabië, een paar dagen in de immense woestijn, het Empty Quarter.
Zand, zover je kunt kijken. Het is fascinerend om te zien dat de kleuren en structuren van de zandduinen steeds veranderen. Dit verveelt nooit.

Met kinderen kun je hier geweldige tripjes maken met een 4x4 door de enorme zandwoestijn, met een valkenier op pad gaan, een tochtje op een kameel maken als je dat wilt, of heerlijk relaxen bij het zwembad.
Tijdens ons verblijf in Abu Dhabi laten we ons door een local overhalen om naar zijn valken te komen kijken. Trots is hij op zijn vogels, en het is mooi om te zien hoe liefdevol hij met de dieren omgaat en hoe ze op elkaar zijn ingespeeld. Ze scheren langs ons hoofden, het is indrukwekkend om te zien hoe ze prachtige duikvluchten maken, en demonstreren hoe ze jagen. Het decor, met de rode zandduinen, en de 'valkenier' in zijn lange strak gestreken witte jurk (de zogenoemde dishdash) is perfect, alsof we figuranten in een film zijn.