Turkse Riviera

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Surf cafe Fethiye

Turkse Riviera,
Turkije


Voor diegenen die een beetje het avontuurlijke met mooie locaties En betaalbaarheid willen combineren heb ik een goede tip aan de Turkse Zuidkust. Wanneer ik weer eens in die buurt ben, maak ik vaak gebruik van het aan het strand van Calis gelegen Surf cafe. Hier kun je aan hele schappelijke prijzen eten en slapen op de camping onder de schaduwrijke olijfbomen van een familie die ook surflessen verzorgd op het strand en de golven recht voor je. De wind is er daar ideaal voor en de sfeer perfect. Je kunt het loungen op zijn Turks noemen, met een scheut westerse muziek. Belangrijk detail is dat sinds een paar jaar de oudste van de broers, die allen samen het familiebedrijf en de surfschool deelden, inmiddels de traditionele en orthodoxe kant op is gegaan. Het restaurant bestaat uit een gedeelte voor westerse klanten en een deel voor islamitische klanten, waarbij er links wel en rechts niet wordt gedronken. Ik bedoel natuurlijk alchohol, want hoe dan ook moet je drinken in de hitte van 40 graden op het middaguur.

Belangrijk ook is dat je van hier uit gemakkelijk met eigen vervoer-eventueel per jeep- verder kunt. Hiervoor kun je je het beste informeren bij een Turks /Nederlands koppel: Eric en Tulin.
Op het surfcafe weten ze hen altijd te vinden. De georganiseerde actieve trips die het koppel verzorgt, hebben een hoog adrenaline en plezier gehalte- zo heb ik mogen ondervinden op diverse momenten. Ze weten je ook prima te vertellen waar je wel en waar je beslist niet heen hoeft voor een avontuurlijke en authentieke vakantie in de rest van de regio Lycia.

Ook wanneer je geen eigen vervoer wenst is het surf cafe ideaal. Vanuit deze plek kun je heel gemakkelijk met de Dolmus- een busje waar je een euro per ritje voor betaalt- naar de stad van Fethiye en vandaar uit weer verder met bussen die een grotere draaicirkel hebben. Wanneer je terugkomt met de Dolmus vraag je gewoon naar surf cafe-het is de eindhalte op steenworp afstand van deze busjes- neem wel de juiste!

Indien je geen tent of iets dergelijks bij je hebt is er zelfs nog mogelijkheid die te lenen of the huren. Dalaman airport is 60km verderop en daar ben je in een uurtje of minder. Dat kan daar ook georganiseerd worden.

http://www.calis-beach.co.uk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=35362