Nemrut Dagi foto's & tips

'509870' door photofreak '509870' door photofreak

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Laatste Nemrut Dagi

photofreak

De laatste van het prachtige en vooral bijzondere Nemrut Dagi. Zoals je ziet is dit gebied ook tijdens zonsondergang prachtig, ik kan dit dan ook zeker aanraden. De klim er naartoe is goed te doen. De afdaling vind ik wat spannender want het is behoorlijk steil en met kiezelstenen dus je glijdt gemakkelijk uit.

'509660' door photofreak '509660' door photofreak

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

2 fotomodellen tijden

photofreak

Het is een klim om naar boven te komen en je kan je door deze knuffels laten dragen. Daar ben ik zelf geen voorstander van maar ik kan me indenken dat mensen die slecht ter been zijn dit wel doen. Ik zie ze liever als fotomodellen voor een prachtige zonsondergang.

'509510' door photofreak '509510' door photofreak

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Fotomodel tijdens...z

photofreak

Wat een heerlijke plek om van de zonsondergang te genieten. En als er dan ook nog een vriendelijke man voorbij komt die het plaatje af wil maken dan ben ik helemaal blij.

'509337' door photofreak '509337' door photofreak

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Nemrut Dagi

photofreak

En als je eenmaal boven bent staat dit op je te wachten. Op de top van de berg, in een 50 meter hoge grafheuvel in de vorm van een piramide, is waarschijnlijk koning Antiochus Theos (69 - 40 v.Chr.) van Kommagene begraven. Voor de grafheuvel staat een complex met kolossale stenen sculpturen van koning Antiochus zelf, geflankeerd door twee leeuwen, twee adelaars en verscheidene Griekse, Armeense en Perzische goden, zoals Zeus, Tyche en Mithras. Rondom de grafheuvel liggen de stenen hoofden van de beelden. (dankzij Wikipedia) wel even openen

'542413' door JannavEek '542413' door JannavEek

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Er is een weg

JannavEek

Foto toont de weg in het berglandschap die je rijdt om bij de berg Nemrut Dagi te komen en die je ook weer terugneemt naar het plaatsje Kahta. Bij mijn vorige foto van de beelden op de berg Nemrut Dagi kwam de vraag of er nu wel toeristen heengaan, is het gebied wel veilig. Naar Oost-Turkije reis je nu liever niet. Het gebied waar de Nemrut zich bevind is zeker een rustig gebied. Mocht je er echt heel graag heengaan, dan is er de optie om er met een (tweedaagse) excursie vanuit Cappadocië heen te gaan. Zou je met zo'n tocht meewillen, informeer dan bij de reisbureaus in Göreme of Avanos. Waar een wil is om nu Nemrut Dagi te bezoeken, is er zeker een weg.

'453626' door ceesie '453626' door ceesie

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Berggebied

ceesie

Op weg van Diyarbakir naar Nemrut Dagi moet er af en toe flink geklommen worden. Bovenop de bergpassen heb je wel een heel mooi overzicht van de omgeving.

'509413' door photofreak '509413' door photofreak

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Detail Nemrut Dagi

photofreak

Deze plek is het beste te bezoeken vlak voor zonsondergang, dan krijgen de beelden een beetje rozige gloed. Deze grafheuvel is inmiddels al meer dan 2000 jaar oud. Het is een toeristische trekpleister maar op het moment dat ik er was, waren er meer Turken dan buitenlandse toeristen. Ook voor de Turken is dit een bijzondere plek. (even vergroten)

'567335' door Huff '567335' door Huff

TurkijeNemrut Dagi

TurkijeNemrut Dagi

Boven op de Nemrut...

Huff

Boven op de Nemrut berg liggen beelden van koningen, die door een aardbeving van hun grote zetels zijn afgerold. Je moet er wel even voor klimmen, maar dat moet je er maar voor over hebben en als je boven bent is de verrassing groot en je hebt ook nog een mooi uitzicht over het landschap.